Nova vest
Fudbal

Petak, 08.08.2008.

14:29

FKCZ: Uvek uz Srbiju

Fudbalski klub Crvena zvezda odlučio je da ne opozove svoje prvotimce iz olimpijske selekcije Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Povodom poslednjih, vrlo aktuelnih dešavanja, koja su prouzrokovana odlukom Suda za arbitražu u sportu u Lozani na osnovu spora više klubova sa FIFA, fudbalski klub Crvena zvezda odlučio je da ne povlači svoje igrače iz olimpijske reprezentacije Srbije koja se u ovom trenutku takmiči na Igrama u Pekingu.

Crvena zvezda u potpunosti stoji uz olimpijski komitet Srbije u naporima da se naša država reprezentuje na najbolji mogući način na najvećoj svetskoj smotri sporta. Olimpijske igre su najznačajnije sportsko takmičenje i najbolja prilika za za promociju Srbije i državni i nacionalni interes su pre svega dobri rezultati srpskih sportista u Pekingu.

Iz Crvene zvezde poručuju svojim olimpijcima da se bore i da prikazuju maksimum u dresu sa državnim grbom i tako doprinesu promociji Srbije.

Englezi sude meč u Nikoziji

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za UEFA kup između Apoela i Crvene zvezde igraće se 14. avgusta 2008. godine na stadionu GSP u Nikoziji sa početkom u 20 časova po lokalnom, odnosno 21 sat po srednjeevropskom vremenu.

Utakmicu će suditi engleski arbitri. Glavni je Robert Stajls. Pomagaće mu Ričard Vest i Pol Tirni, dok je četvrti sudija Li Stiven Mejson. Delegat utakmice je Volfgang Tijerihter iz Austrije, a kontrolor suđenja Izraelac Dani Koren.

Iz Uefe je stiglo i podsećanje na odluku od 14. februara ove godine, po kojoj je zbog dešavanja u Solunu Crvena zvezda uz novčanu kaznu dobila i zabranu prodaje i raspodele ulaznica na dve gostujuće utakmice u okviru Uefinih klupskih takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve