Đukić pozvao i Mrdakovića

Izvor: B92
Podeli

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić pozvao je napadača kineskog Đijana Miljana Mrdakovića u sastav tima za Olimpijske igre. Mrdaković se već u ponedeljak priključio pripremama nacionalnog tima u Čangčunu i selektor Đukić će na njega računati već na pripremnoj utakmici protiv Kine, koja je na programu u utorak.

26-godišnji Mrdaković, bivši mladi reprezentativac, nastupao je za OFK Beograd, a zatim, između ostalih, i za belgijski Gent, austrijski Salcburg i portugalski Gimaraeš.

Od ove godine je član Đijana, ekipe koju predvodi bivši trener Partizana Ljubiša Tumbaković.

Mrdaković je treći i poslednji 'stariji' igrač u sastavu Đukićevog tima, posle golmana Vladimira Stojkovića i veznog igrača kineskog Šandonga Aleksandra Živkovića.

"Sa izuzetnim zadovoljstvom sam prihvatio poziv selektora Đukića da učestvujem na Olimpijskim igrama. Dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri u mlađim kategorijama dodao sam tako i učešće na Olimpijadi, što svakako predstavlja krunu moje dosadašnje karijere. Spreman sam i fizički i psihički i nadam se da ću pomoći u ostvarenju naših rezultatskih očekivanja", rekao je Mrdaković.

Đukić sada na raspolaganju ima 19 igrača, a u utorak bi iz Fife trebalo da sazna status Kačara, Tošića, Đorđevića i Babovića, koji još uvek nisu dobili dozvolu klubova da se priključe reprezentaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.