Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.07.2008.

21:50

Partizan - Olimpik Lion 1:3

Fudbaleri Partizana poraženi su od lionskog Olimpika rezultatom 3:1, u generalnoj probi pred početak nove sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na stadionu u Humskoj, pred oko 15 hiljada gledalaca, gol za Partizan postigao je Moreira u 37. minutu. Prvak Francuske već je do tada vodio autogolom Sikimića u 18. i pogotkom Govua u 22. minutu. Konačni rezultat postavio je Benzema u 63. minutu. Sezona za Partizan počinje u utorak, kada gostuju Interu iz Bakua u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Posle uvodnih 15 minuta, u kojima je Partizan igrao otvoreno i imao nekoliko polušansi, Francuzi su pojačali pritisak i brzo stekli dva gola prednosti. U 18. minutu sa leve strane centrirao je Karim Benzema, a Milovan Sikimić ubacio je loptu glavom u svoju mrežu. Isti igrač skrenuo je loptu posle šuta Sidnija Govua četiri minuta kasnije, kada je francuski šampion duplirao vođstvo.

"Crno-beli" su se brzo vratili iz šoka i uspostavili ravnotežu, a posle odličnog duplog pasa sa Paunovićem i prodora Moreira postiže gol osam minuta pred kraj poluvremena, smestivši loptu u ugao Lorisovog gola.

Drugo poluvreme bilo je mnogo sporije, jer se u igri oba tima, posebno gostujućeg, osetilo da su pripreme još u toku. Gosti su se povukli i koristili kontranapade, a posle jednog od njih Benzema je razmenio pasove sa Pjanićem i zatresao božovićevu mrežu.

U finišu Partizan je pretio centaršutevima, koje Loris nije lako kontrolisao zbog mokre lopte, a gosti su iz kontranapada imali još dve dobre prilike, koje nisu iskoristili.

Utakmicu je obeležilo i ponašanje navijača Partizana, koji su tokom cele utakmice skandirali ime nedavno uhapšenog haškog optuženika Radovana Karadžića, vređali predsednika Srbije Borisa Tadića i zapalili zastave Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije, a preko cele tribine bio je okačen tranparent "Duše prodane, narod će vam suditi".

Pre početka utakmice, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Đorđević uručio je Partizanu šampionski pehar osvojen prošle sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

281 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve