Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.07.2008.

12:10

Mesina postala amaterski klub

Zbog finansijskog kolapsa, fudbalski klub Mesina izgubio je status profesionalnog kluba i takmičiće se u amaterskoj Seriji D.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Mesina se 2004. godine takmičila u Seriji A, ali poslednjih nekoliko sezona sicilijanski klub potresali su ozbiljni finansijski problemi. Najveći problemi počeli su izbacivanjem kluba u Seriju B 2007. godine. Iako su sezonu završili na 14. mestu, slaba poseta na utakmicama je uticala da dugovi familije Franca, koja je vlasnik kluba, postanu nepodnošljivi.

Kao što je bilo i očekivano, Mesina je početkom jula zbog izuzetno loše ekonomske situacije izbačena iz Serije B u Seriju C.

S obzirom da porodica Franca nije uspela da pronađe kupca, kao ni kapital potreban za takmičenje u trećoj italijanskoj ligi, Mesina je izgubila status profesionalnog kluba i prebačena je u amaterski rang, tako da će tim sa stadiona ‘San Filipo’ sledeće sezone biti član Serije D.

Za Mesinu je od 2004. do 2007. igrao bivši igrač Partizana Ivica Iliev, sa izuzetkom 2006. godine koju je proveo na pozajmici u Đenovi..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve