Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.07.2008.

12:03

Ferguson:"Čelsi nam nije konkurent"

Menadžer Mančestera Sir Aleks Ferguson izrazio je sumnju da Čelsi ove sezone može značajnije da učestvuje u borbi za titulu.

Izvor: Aleksandar Kovačević

Autor:Aleksandar Kovačević

Default images

Ferguson je izazvao novog menadžera Čelsija Luisa Felipea Skolarija izjavom da ne može ponoviti uspehe Murinja. „Ne brine me Čelsi uopšte. Niko ne može nadmašiti Murinja. Osvojio je dve uzastopne titule i pobedio Mančester u finalu FA kupa. Skolari bi morao nadmašiti Murinja da bi me počeo zabrinjavati“,izjavio je Ferguson.

Pre početka nove sezone Ferguson je praktično otpisao Čelsi iz borbe za titulu.

Ferguson je izrazio sumnju može li brazilski stručnjak dobro komunicirati sa svojim igračima, budući da ne zna engleski jezik.

„Skolari je vodio puno klubova i iskusan je, pa je to stvar koja mu ide u prilog. Vodio je i Brazil s kojim je osvojio Svetsko prvenstvo i Portugal. Ali ne govori engleski, zar ne?“

Škotski stručnjak sumnja u Čelsi jer smatra da je to tim koji više ne može napredovati.

„Čelsijev tim jako je iskusan i ne znam koliko oni mogu još ići napred. Teško mogu zamisliti neki njihov uzlet kada u sastavu osim Salomona Kalua imaju igrače koji imaju 30 godina i više“.

Ferguson misli da će puno veća opasnost u novoj sezoni Mančesteru pretiti od Arsenala i Liverpula.

„Arsenal je prošle sezone postigao mnogo ali su im se neki igrači povredili u najgore vreme, u februaru su izgubili nekoliko veznih igrača. Ko može reći da ne bi bili još opasniji da su igrači Arsena Vengera bili zdravi“.

Ferguson je izrazio i zabrinutost oko uloge u timu Vejna Runija koji je prošle sezone odigrao znatno ispod svog nivoa.

"Moramo malo bolje definisati njegovu ulogu i ja moram preuzeti odgovornost za to".

"Mislim da se mnogo žrtvovao za tim i to mnogo govori o njemu s obzirom da se nikada ne žali. Igrao je često na krilu i na drugim pozicijama. On bi igrao i u odbrani kada bi mu to tražili".

"Doveli smo ga zbog njegovog potencijala, zato smo ga i platili 26 miliona funti. Za nekoliko godina biće jasno da je to bio brilijantan posao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve