Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.07.2008.

14:46

Partizan - Lion, 20:00h

U sredu od 20 časova FK Partizan dočekaće sedmostrukog uzastopnog prvaka Francuske Olimpik iz Liona u okviru prijateljske utakmice.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

FK Partizan poziva svoje navijače da dostojanstveno dočekaju velikog protivnika, koji će protiv ’crno-belih’ nastupiti u najjačem sastavu, za razliku od poslednjeg meča gde je drugi tim Liona u Bukureštu izgubio od domaćeg Rapida sa 2:1. Predstojeće sezone Francuzi će deveti put zaredom biti učesnici najelitnijeg evropskog takmičenja, gde je Lion čak tri puta bio učesnik četvrtfinala.

Isto toliko puta Francuzi su se našli među 16 najboljih. Prošle sezone Lion je ispao u osmini finala Lige šampiona, gde su poraženi od Mančestera. U prvoj utakmici u Francuskoj bilo je 1:1, a u revanšu u Engleskoj budući prvak Evrope pobedio je sa 1:0.

Na zvaničnoj UEFA rang listi klubova, Lion se nalazi na osmom mestu iza Čelsija, Milana, Liverpula, Barselone, Arsenala, Mančester junajteda i Sevilje.

Između ostalog, u Lionu je celih sedam godina, od 1970. do 1977. igrao nekadašnji igrač Partizana Ljubomir Mihajlović, koji je bio jedan od učesnika čuvenog briselskog finala Kupa šampiona 1966. kada je Partizan poražen od Real Madrida sa 2:1. Takođe, bivši fudbaler Partizana Vladica Kovačević bio je trener francuskog kluba u sezoni 1981-82.

Meč Partizan – Lion igra se 23. jula na stadionu u Humskoj. Meč počinje u 20.00 časova, a prateći program povodom ovog susreta petnaest minuta ranije.

U okviru pratećeg programa biće predstavljen tim Partizana za novu sezonu u kome će se naći čak 11 novih igrača.

Tokom poluvremena utakmice održaće se sms kviz za navijače „12. igrač“ gde će najuspešniji takmičar osvojiti automobil folksvagen polo.

Karte za utakmicu Partizan - Lion prodaju se svakog dana na blagajni stadiona u Humskoj 1 po ceni od 400 dinara za južnu i severnu i 800 dinara za istočnu i zapadnu tribinu.

Leni Kravic na utakmici?

Specijalni gost na utakmici između Partizana i Olimika iz Liona najverovatnije će biti pevač Leni Kravic, koji će dan kasnije održati koncert u beogradskoj ''Areni''. Još uvek se vode pregovori između organiratora meča i popularnog muzičara.

Ideja se pojavila pošto su Moreira, Žuka i još nekoliko fudbalera Partizana najavili dolazak na koncert u četvrtak 24. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve