Nova vest
Fudbal

Petak, 18.07.2008.

13:40

Blater: "FIFA sigurna u J.Afriku"

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Predsednik FIFA Jozef Blater potvrdio je u rođendanskoj čestitki bivšem predsedniku JAR i velikom borcu protiv aparthejda Nelsonu Mendeli, da će Južna Afrika sigurno biti domaćin narednog SP 2010. godine. "Vi ste svojom borbom za ljudsko dostojanstvo odlučno prevazilazili i najveće prepreke. Zato je FIFA u jedno sigurna - Južna Afrika će organizovati šampionat sveta 2010. godine, jer takođe poseduje snagu, odlučnost i sposobnost suočavanja sa velikim izazovima", stoji u poruci Mendeli za njegov 90. rođendan.

Predsednik FIFA je prošlog meseca izjavio da postoji i "plan B" u slučaju da Južna Afrika na vreme ne odgovori zahtevima organizacije šampionata sveta.

U medijima su se, u međuvremenu, pojavile i pretpostavke da bi Brazil mogao da "uskoči" na mesto domaćina SP 2010, dok bi Južna Afrika u tom slučaju preuzela domaćinstvo četiri godine kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve