Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.07.2008.

19:07

Mehmet Aurelio u Betisu

Vezni igrač turske reprezentacije Mehmet Aurelio karijeru nastavlja u španskom Betisu.

Izvor: Aleksandar Kovačević

Autor:Aleksandar Kovačević

Default images

Naturalizovani Brazilac potpisaće trogodišnji ugovor. Aurelio je bio jedan od najboljih turskih igrača na Evru 2008. Ovaj zadnji vezni igrač je ostavio odličan utisak kao jedan od glavnih organizatora turske igre. Odlično je igrao u defanzivi, a često je proigravao saigrače u napadu.

Mnogi su ga kritičari proglasili jednom od senzacija šampionata Evrope, naglašavajući kako je bio istinski vođa svog tima. Po završetku Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj za njega su u trci bili Deportivo, Viljareal i Betis te još neki premijerligaški klubovi.

Fenerbahče je učinio sve da ga zadrži u svojim redovima, tvrdeći da mora odraditi još godinu dana ugovora, ali njegov agent kaže da nema više nikakvih obveza prema turskom klubu te da kao slobodan igrač može potpisati za Betis.

Aurelio bi u četvrtak trebalo da prođe lekarski pregled i posle toga potpiše ugovor sa Betisom.

Vezni igrač je u karijeri igrao za Flamengo, Olariju, Trabzonspor i Fenerbahče, za koji je nastupio u 156 utakmica postigavši 13 golova. Na 20 utakmica za reprezentaciju Turske, Aurelio je postigao jedan pogodak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve