Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.07.2008.

18:01

Zeman zadovoljan pripremama

Iako je Crvena zvezda igrala nerešeno 0:0 sa slovenačkim drugoligašem Murom, trener Zdenjek Zeman je zadovoljan viđenim na terenu.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Tom utakmicom beogradski klub je završio prvu nedelju priprema u austrijskoj banji Bad Tacmansdorfu. U prvoj pripremnoj utakmici ’’crveno-beli’’ su savladali austrijskog četvrtoligaša Ilca sa 13:0.

’’U ovom momentu ekipa nije spremna za jake utakmice. Naporno radimo. Igrači su umorni, noge su im teške. Za razliku od prvog meča odnos prema igri bio je odgovarajući. I to je veoma bitno da se naglasi. Odradili smo samo dva taktička treninga do sada na koje su igrači dobro reagovali. Siguran sam da ćemo u narednom periodu raditi još dosta na svim segmentima igre i značajno ih poboljšati’’, rekao je Zeman.

Trener Crvene zvezde izjavio je da je u dva pripremna meča želeo da upozna nove igrače i primeni stvari koje su radili na treningu.

’’Utakmice koje smo odigrali nemaju naročitu težinu i značaj za mene, jer se nalazimo tek na početku priprema. Protiv Ilca sam želeo da se upoznam sa karakteristikama igrača. U duelu sa Murom važno je bilo primeniti određene stvari koje smo radili na treninzima. Igrači su u tome uspeli, iako su jako umorni. Zato imam razumevanja i za greške koje su se dešavale, jer se žestoko radi. Zadovoljan sam onim što sam video i šteta je što nisam imao na raspolaganju ceo tim. Što se pojačanja tiče imam određenu ideju šta nam nedostaje, ali o tome ne bih da govorim’’, rekao je Zeman.

Veliki broj igrača Crvene zvezde žalio se prethodnih dana na povrede.

’’Moram priznati da je ovo za mene neuobičajno. Iza sebe imam bar 30 priprema sa različitim ekipama i nikada se nije deslio da se toliko igrača žali na bolove u kolenu. Ono što je interesantno je da su svi ti igrači, osim jednog, u prošlosti imali problema sa kolenom i povrede. Očigledno je da oporavak nije bio dovoljno dobar, ali na to ne mogu da utičem. Ono što je bitno je da se kod svih igrača vidi ogromna želja za radom. Prisutan je veliki entuzijazam. Nadam se da će svi brzo oporaviti kako bi ih video na utakmicama, jer to je najbolji način da se stekne uvid u njihove kvalitete’’, izjavio je Zeman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve