Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.07.2008.

15:45

Petorica favorita za Zlatnu loptu

Favoriti za dobijanje "Zlatne lopte" su Fernando Tores i Iker Kasiljas, Kristijano Ronaldo , Leo Mesi i Andrej Aršavin.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vesti o pet izraženih favorita preneo je francuski "L'Ekip". Ovu nagradu tradicionalno dodeljuje francuski časopis "Frans fudbal" krajem decembra. Kao glavni pretendent za prestižni trofej navodi se Ronaldo, napadač engleskog i evropskog šampiona i najbolji igrač Premijer lige 2007.

Ipak, zbog njegovog skromnog doprinosa nacionalnoj selekciji Portugalije na evropskom šampionatu u Austriji i Švajcarskoj, može da se dogodi da mu šanse budu umanjene.

Posle osvojene titule šampiona Evrope, porasli su izgledi Španaca Toresa i Kasiljasa. Tores je u finalu protiv Nemačke bio strelac pobedničkog gola, ali je i blistao u dresu Liverpula tokom takmičenja u Premijer ligi, postigavši 33 gola.

Kasiljas je takođe tokom čitavog šampionata Evrope branio na visokom nivou i jedan je od najzaslužnijih što se "furija" posle 42 godine ponovo popela na najviši stepenik fudbalskog trona Starog konbtinenta. On je takođe jedan od stubova madridskog Reala, koji je prošle sezone osvojio rekordnu 31. titulu prvaka Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve