Nova vest
Fudbal

Subota, 05.07.2008.

21:54

Rubinu samo bod u Samari

Premijer liga Rusije nastavljena je posle šestonedeljne pauze, tokom koje su 22 fudbalera iz tog šampionata sa uspehom nastupala na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U subotu su odigrana tri meča 12. kola. U derbiju su se u Samari sastali Krilja Sovjetov i Rubin iz Kazanja, a meč je završen bez pobednika – 2:2. Remi je viđen i u Vladivostoku, gde su Luč Energija i Himki igrali 1:1, dok je Spartak u Naljčiku savladao Šinjik iz Jaroslava 2:1.

Rubin je bodom povećao prednost u odnosu na rivale – sada ima 26 bodova, 6 više od moskovskog Spartaka, koji u nedelju igra sa Terekom u Groznom.

U Samari gosti su poveli posle deset minuta pogotkom Ekvadorca Kristijana Noboe, a uzvratio je pet minuta pre kraja prvog poluvremena Jevgenij Savin, u prvom napadu pošto je na gol gostiju stao rezervista Rižikov.

Noboa, koji je pre ove utakmice u šampionatu igrao samo 120 minuta, vratio je poverenje legendarnom turkmenskom treneru Kurbanu Berdijevu (već sedam godina vodi Rubin) drugim pogotkom u 66. minutu, na asistenciju reprezentativca Sergeja Semaka.

Neposredno posle toga Savo Milošević je zamenio turskog reprezentativca Gekdeniza Karadeniza, ali Rubin nije uspeo da dođe do pobede. Dva minuta pre kraja Brazilac Džefton oborio je Kolumbijca Eskobara u šesnaestercu, a sa bele tačke siguran je bio Ruslan Adžindžal.

U nedelju se sastaju: Terek Grozni – Spartak Moskva, Zenit – Tom Tomsk, Lokomotiva Moskva – Amkar Perm i u moskovskom derbiju CSKA i Dinamo.

Tabela: Rubin 26 (12 mečeva), Spartak M 20 (11), Amkar 19 (10), Lokomotiva 19 (10)...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve