Nova vest
Fudbal

Subota, 05.07.2008.

22:38

Zvezda počela trinaesticom

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su prvu kontrolnu utakmicu na pripremama u Austriji protiv lokalnog Ilca, člana četvrte austrijske lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Crveno-beli“ su meč dobili sa ubedljivih 13:0 (6:0), a golove su redom postizali Nikolić, Burzanović (3), Tričkovski, Bronovicki (2), Perović, Trajković, Koroman (4). Zvezda će na pripremama u Austriji i Sloveniji odigrati još najmanje šest mečeva. Sledeći duel na programu je u utorak protiv Hartberga.

Crvena zvezda: Radivojević, Bronovicki, Mijailović (Marković 45), Gaj (Jaković 45), Tomović (Dević 45), Vukobratović (Bogdanović 45), Nikolić (Trajković 45, Jokić 83), Burzanović (Milijaš 45), Blažić (Koroman 45), Some (Maksimović 45), Tričkovski (Edgar 45, Perović 83).

Već od prvog minuta razlika u kvalitetu bila je očigledna i bilo je samo pitanje kada će Zvezda stići do prednosti. Prvi je zapretio Tričkovski koji je sa nekoliko metara šutirao glavom preko gola posle centaršuta Somea sa desne strane. Usledila su dva pokušaja Igora Burzanovića sa distance, ali je u oba slučaja uspešniji bio golman Ilca. Konačno, vođstvo Crvene zvezde je došlo u 14. minutu posle sjajne akcije koju je započeo Bronovicki.

Poljski reprezentativac je preuzeo loptu na desnoj strani u visini kaznenog prostora Crvene zvezde. Posle desetak pretrčanih metara preciznom loptom pronalazi duž desne aut linije Somea koji je centrirao Tričkovskom u kaznenom prostoru. Makedonski reprezentativac imao je dovoljno vremena lepo da umiri loptu i odloži je ka Nikoliću koji je sa nekoliko metara rutinski savladao golmana austrijskog tima Markusa Haberla.

Prednost je udvostručena u 25. minutu. Tričkovski je odlično prošao i nesebično pronašao u kaznenom prostoru Burzanovića koji situaciju „jedan na jedan“ sa protivničkim golmanom lako rešava u svoju korist. Samo dva minuta kasnije već je 3:0 za Crvenu zvezdu. Blažić je iskoristio slabo kombinovanje odbrane domaćeg tima i oduzeo je loptu na 30-ak metara od protivničkog gola. Posle dva driblinga, pronalazi Tričkovskog koji posle dve asistencije postiže i gol.

Na četvrti gol čekalo se do 44. minuta. Burzanović dobija loptu od Vukobratovića, izlazi sam na golmana Haberlea lako ga zaobilazi i postiže svoj drugi gol na meču. Samo minut kasnije u strelce se upisao i Bronovicki. Tomović je izneo loptu do centra terena i pravovremeno pronalazi Bronovickog koji se lepo ubacio iz drugog plana.

Seriju golova u prvom poluvremenu zaokružio je het trikom Burzanović, koji je obavljao i ulogu kapitena. Novi član Zvezde Mijailović probio je po desnoj strani i nesebično je asistirao Burzanoviću koji je pogodio prazan gol.

Na poluvremenu trener Zdenjek Zeman je ostavio samo na terenu golmana Radivojevića i Bronovickog koji je promenio stranu i umesto desnog obavljao je ulogu levog beka.

U sedmom minutu drugog poluvremena Zvezda postiže sedmi gol. Koroman je pobegao kompletnoj odbrani Ilca posle dodavanja Milijaša i lako je zatresao mrežu austrijskog tima. Koroman je postigao i osmi gol. Posle duplog pasa sa Edgarom izigrana je kompletna odbrana Ilca, Koroman prolazi golmana Hoberlea i laganim trkom ulazi u protivnički gol sa loptom.

Koroman je učestvovao i u akciji kod devetog gola. Kapiten crveno-belih u odigrao je dupli pas sa Bronovickim koji parabolom sa ivice kaznenog prostora postiže najlepši gol na meču. Do dvocifrenog broja postignutih golova Crvena zvezda dolazi u 78. minutu. Ponovo je strelac Koroman.

U poslednjih deset minuta Crvena zvezda postiže još tri gola. Strelci Koroman, Trajković i Perović za konačnih 13:0.

Novi trener ekipe Čeh Zdenjek Zeman i pored ubedljivog trijumfa nije bio zadovoljan.

"Ovo je bila prva utakmica na pripremama na kojoj sam želeo da se upoznam sa karakteristikama igrača, jer smo tek jutros prvi put radili na taktici od kako smo počeli pripreme. Sigurno će tražiti drugačiju igru od one koju je do sada igrao ovaj tim. Ekipi će biti potrebno određeno vreme da prihvati koncept igre na kojem insistiram, ali imamo dosta vremena za to. Nisam zadovoljan onim što smo prikazali bez obzira na ubedljivu pobedu. Moramo mnogo raditi u taktičkoj fazi", rekao je Čeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve