Nova vest
Fudbal

Subota, 05.07.2008.

21:49

Poljska ima rezervni plan za EP2012

Poljska je saopštila da je spremna da preuzme veći deo odgovornosti za organizaciju Evropskog prvenstva, ukoliko se nastave problemi Ukrajine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Poljaci su ponudili da u njihovoj zemlji bude šest od osam stadiona koji će biti domaćini sledećeg kontinentalnog šampionata. Radovi u Ukraijini kasne, a predsednik UEFA Mišel Platini dao je rok do septembra, zapretivši dvema zemljama da će im oduzeti pravo domaćinstva.

Problemi u Ukrajini nisu vezani samo za stadione (poseban je onaj sa kijevskim, gde još nisu poznati izvođači radova), već i za transportnu infrastrukturu.

Poljska je ponudila alternativu, ukoliko Ukrajina ne bude mogla da se izbori sa teškoćama.

„Očekujemo da plan za organizaciju EP 2012. ostane na snazi, ali moramo da realno sagledavamo rizike i imamo rezervni plan. Naš rezervni plan je da izgradimo šest, umesto četiri stadiona“, rekao je Miroslav Džrevjecki, ministar sporta Poljske.

Četiri grada-domaćina u Poljskoj su Varšava (gde radovi an novom stadionu još nisu počeli), Vroclav, Gdanjsk i Poznanj, a rezervni stadioni su u Krakovu i Hožuvu. Upravo ta dva grada na jugu Poljske mogla bi da preuzmu domaćinstvo od ukrajinskih gradova, u slučaju potrebe.

Ukrajinski domaćini su Kijev, Donjeck, Dnjepropetrovsk i Ljvov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve