Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.07.2008.

19:59

Petrović preuzeo Koraciju Sesvete

Srpski fudbalski stručnjak Ljupko Petrović preuzeo je novog hrvatskog prvoligaša Kroaciju Sesvete, tvrde u sredu hrvatski mediji.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Poznati trener, pod čijim je vođstvom beogradska Crvena zvezda 1991. godine osvojila titulu prvaka Evrope, biće prvi stručnjak iz Srbije na kormilu hrvatskog prvoligaškog kluba.

Petrović će dužnost preuzeti od Zlatka Kranjčara, koji je podneo ostavku tokom klupskih priprema za novu sezonu.

"Budući da sam u Hrvatskoj, u Osijeku, i započeo trenersku karijeru, a s obzirom da ovde imam podosta prijatelja, logično je da ja budem prvi srpski trener u Hrvatskoj", izjavio je Petrović za zagrebački "Večernji list".

61-godišnji Petrović je svojevremeno 12 godina godina igrao za Osijek, gde je i započeo trenersku karijeru. Kasnije je vodio Spartak, Vojvodinu, Crvenu zvezdu i OFK Beograd (Srbija), Espanjol (Španija), Penjarol (Urugvaj), Olimpijakos (Grčka), Al-Ahli (UAE), Šangaj Šenhua, Peking Guan (Kina), Levski i Liteks (Bugarska).

On je i ranije bio u kombinacijama za trenera Kroacije Sesvete, ali je po povratku iz Liteksa preuzeo OFK Beograd, gde se kratko zadržao zbog slabih rezultata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve