Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.07.2008.

14:10

Ognjenović potvrdio navode odbrane

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Perica Ognjenović negirao je da su se Dragan Džajić i Vladimir Cvetković okoristili njegovim transferom u Real Madrid.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Ti ljudi mi nisu učinili ništa nažao", rekao je kratko Ognjenović novinarima posle svedočenja pred istražnim sudijom u Okružnom sudu u Beogradu. Rešenje o proširenju istrage tereti nekadašnje čelnike Crvene zvezde da su zloupotrebom službenog položaja protivpravno prisvojili milion dolara od Ognjenovićevog transfera.

Ognjenović je na saslušanje u palati Pravde došao sam, a saslušanje je trajalo svega oko 20 minuta.

Džajićev advokat Zdenko Tomanović rekao je novinarima da je Ognjenović svedočenjem potvrdio navode odbrane da protiv Džajića ne postoji nijedan jedini dokaz.

Ognjenović je rekao da su razgovore sa španskim klubom vodili on i njegov menadžer i da Džajić i Cvetković nisu bili uključeni u te razgovore o transferu, naveo je Tomanović.

Džajićev branilac je dodao da je Ognjenović naveo da je ugovor sa Realom, za koji tužilastvo tereti njegovog branjenika, potpisao on (Ognenović) lično.

Sudija je saslušao i više svedoka nekadašnjih članova Upravnog odbora Zvezde.

Džajić i Cvetković, kao i bivši funkcioner tog kluba Miloš Marinković, uhapšeni su 5. februara, a poslednjom odlukom Vrhovnog suda Srbije, od 5. maja, produžen im je pritvor za još dva meseca zbog mogućnosti da u toku istrage utiču na svedoke koje nije saslušao istražni sudija.

Odluka VSS o pritvoru trebalo bi da bude doneta u petak pošto im ističe narednog dana.

Protiv Džajića, Cvetkovića i Marinkovića 7. februara pokrenuta je istraga zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 milion evra prilikom transfera fudbalera Gorana Drulića u Real Saragosu 2001. godine.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena zbog sumnje da su od transfera fudbalera Zorana Njeguša u madridski "Atletiko" protivpravno prisvojili 3,5 miliona maraka, a zatim i zbog Ognjenovićevog transfera.

Okružni sud u Beogradu istragu protiv Džajića i Marinkovića proširio je i zbog sumnje da su od transfera Nemanje Vidića u moskovski Spartak protivpravno prisvojili dva miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve