Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.07.2008.

12:27

LŠ: Partizan na Baku ili Rabotnički

Fudbaleri Partizana igraće u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv pobednika dvomeča između azerbejdžanskog Intera iz Bakua i prvaka Makedonije Rabotničkog.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Planirano je da Partizan prvi meč igra u gostima, 29. ili 30. jula, dok je revanš na programu u Beogradu, 5. ili 6. avgusta.

Pre toga, mečevi 1. kola kvalifikacija na programu su 15. i 16. jula, Inter će biti domaćin, dok se revanši igraju 22. ili 23. jula, kada će predstavnici Partizana pratiti revanš duel između Rabotničkog i Intera u Skoplju.

Podsetimo, Rabotnički je bio nesuđeni rival Partizanu u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Kup UEFA. Makedonski predstavnik igrao je u 2. kolu kvalifikacija za to takmičenje sa Zrinjskim iz Mostara, koji je prošao 1. kolo zahvaljujući diskvalifikaciji Partizana, a posle ubedljivih trijumfa 'crno-belih' u Mostaru i Beogradu.

Rabotnički je aktuelni šampion Makedonije i osvajač triju titula državnog prvaka u poslednje četiri godine (2005, 2006, 2008). Sa druge strane, Inter je jedan od najbogatijih klubova u Azerbejdžanu, a prošle sezone osvojili su prvu titulu u klupskoj istoriji, dugoj 11 godina.

Kapiten Partizana Nenad Đorđević pola sata nakon žreba kaže da 'crno-beli' za sada ne znaju mnogo o mogućim rivalima, ali prednost daje šampionu Azerbejdžana:

"U ovom momentu nemamo previše informacija o rivalima, ali ko god bude prošao, a mislim da će to, ipak, biti ekipa iz Azerbejdžana, gledaćemo da se pripremimo na najbolji mogući način i da prođemo drugi krug kvalifikacija".

"Pred nama je jasan cilj, ulazak u Ligu šampiona i prvi korak je prolazak preko jedne od ovih ekipa. Za sada ne znamo mnogo o njima, ali nas očekuje još oko mesec dana priprema do prvog meča i ko god da prođe, do tada ćemo biti dobro pripremljeni i znaćemo o kakvoj se ekipi radi, kao i više o njihovom igračkom kadru", rekao je Đorđević za B92.

Pripreme Partizana počele su pre nedelju dana, 'crno-beli' trenutno rade na Tari, a Đorđević očekuje da će biti u punoj formi do prvog meča sezone protiv Intera ili Rabotničkog, koji se igra za mesec dana.

"Radi se naporno. Svi smo svesni da je sada najbitnije da se što bolje pripremimo da bi nam na početnim utakmicama sezone bilo lakše. Radi se na dobrom i profesionalnom nivou i ono što je najbitnije je da nema povreda. Daj Bože da nas pogleda sreća što se toga tiče. Ako želimo da dođemo do cilja, moramo da idemo stepenik po stepenik, prvi je protiv Intera ili Rabotničkog i daćemo sve od sebe da to prođemo i sačekamo rivala u 3. kolu", kaže Đorđević.

Žreb za 1. kolo kvalifikacija:

1. Linfild (Severna Irska) - Dinamo Zagreb (Hrvatska)
2. Valeta (Malta) - Artmedia (Slovačka)
3. Dinamo Tbilisi (Gruzija) - NSI Runavik (Farska Ostrva)
4. Santa Koloma (Andora) - Kaunas (Litvanija)
5. Murata (San Marino) - Geteborg (Švedska)
6. Laneli (Vels) - Ventspils (Letonija)
7. Anortozis (Kipar) - Pjunik (Jermenija)
8. Inter (Azerbejdžan) - Rabotnički (Makedonija)
9. Tampere (Finska) - Budućnost (Crna Gora)
10. Didelanž (Lukemburg) - Domžale (Slovenija)
11. Dinamo Tirana (Albanija) - Modriča (Bosna i Hercegovina)
12. Aktobe (Kazahstan) - Šerif (Moldavija)
13. Drogeda (Irska) - Levadija (Estonija)
14. Bate (Belorusija) - Valur (Island)

U drugom kolu kvalifikacija sastaju se:

Rendžers (Škotska) - pobednika meča 4
Bran (Norveška) - pobednika meča 6
pobednik meča 8 - Partizan (Srbija)
pobednik meča 9 - pobednik meča 2
pobednik meča 7 - Rapid Beč (Austrija)
pobednik meča 10 - pobednik meča 1
Panatinaikos (Grčka) - pobednik meča 3
pobednik meča 5 - Bazel (Švajcarska)
pobednik meča 12 - Sparta Prag (Češka)
pobednik meča 13 - Dinamo Kijev (Ukrajina)
Anderleht (Belgija) - pobednik meča 14
Beitar (Izrael) - Visla (Poljska)
Fenerbahče (Turska) - MTK (Mađarska)
Alborg (Danska) - pobednik meča 11

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve