Nova vest
Fudbal

Subota, 28.06.2008.

16:31

Platini odbacio žalbu Mančestera

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini izjavio je da su pokušaji Real Madrida da u svoje redove dovede Kristijana Ronalda "čisti", i odbacio žalbe Mančester Junajteda da su tom prilikom Španci prekršili zakone UEFA. "Veliki klubovi žele da dovedu najbolje igrače, a Ronaldo je jedan od takvih. To je normalna stvar. Shvatam zbog čega Real želi da dovede Portugalca", rekao je Platini novinarima.

Mančester Junajted želi da spreči Ronaldov prelazak u Real, iako je Portugalac izrazio želju da napusti "Old Traford". Ronaldo je odbio da o tome daje izjave dok je učestvovao sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu.

Nakon eliminacije Portugala sa turnira od Nemačke, Ronaldo je rekao da bi u narednim danima mogao da donese odluku o svojoj fudbalskoj budućnosti.

Ronaldo je bio jedan od najvažnijih igrača prošle sezone u Mančesteru. Postigao je 42 gola u svim takmičenjima za 'crvene đavole', a Junajted je prošle sezone osvojio domaće prvenstvo i Ligu šampiona.

"Svaki klub na svetu bi u svojim redovima želeo da ima Ronalda. To je deo sistema u kojem se nalazi svetski fudbal", rekao je Platini.

Predsednik Reala Ramon Kalderon rekao je ove nedelje da će njegov klub biti "pasivni posmatrač" Ronaldovih razgovora sa Mančesterom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve