Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.06.2008.

21:04

SP 2010: Bez iznenađenja u Aziji

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sve četiri selekcije koje su predstavljale Aziju na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj nastavljaju borbu za plasman na sledeći šampionat. Južna Koreja, Iran, Japan i Saudijska Arabija igraće sa još jednim timom koji je nastupio u Nemačkoj, Australijom, ali i selekcijama Severne Koreje, Katara, Bahreina, Uzbekistana i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Biće formirane nove dve grupe, pobednici i drugoplasirani će na SP, pobednik duela trećeplasiranih igraće sa najboljom selekcijom Okeanije za još jedno mesto u završnici.

Nedostaju osmoplasirani i desetoplasirani tim po rejtingu FIFA, Kina i Kuvajt, a iznenađenjem se mogu smatrati rezultati ekipa Katara i UAE.

Reprezentacije najbrojnijih nacija na planeti, Kine i Indije, nisu u 'Top 10'. Kinezi su se loše proveli u jakoj grupi sa Australijancima, Katarom i Irakom, a Indijci nisu stigli ni do drugog kruga.

Po učinku u drugoj fazi najubedljiviji su bili reprezentativci Saudijske Arabije i Uzbekistana, u grupi u kojoj su ostale dve ekipe bile znatno slabije, a bez poraza su drugi krug kvalifikacija završili Iranci i Korejci sa severa i juga.

Selekcija Sirije ubedljivo je u poslednjem kolu savladala konkurenta, tim UAE, ali je po pravilima ACF presudila gol razlika. Tim Ujedinjenih Arapskih Emirata bio je uspešniji za jedan gol.

Poredak u kvalifikacionim grupama:

Grupa 1: Australija 10, Katar 10, Irak 7, Kina 6
Grupa 2: Japan 13, Bahrein 11, Oman 8, Tajland 1
Grupa 3: Južna Koreja 12, Severna Koreja 12, Jordan 7, Turkmenistan 1
Grupa 4: Saudijska Arabija 15, Uzbekistan 15, Singapur 6, Liban 0
Grupa 5: Iran 12, Ujedinjeni Arapski Emirati 8, Sirija 8, Kuvajt 4

Žreb grupa u poslednjoj fazi kvalifikacija još nije obavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve