Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.06.2008.

15:50

Zidan: "Ronaldo može u Real"

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Proslavljeni francuski fudbaler Zinedin Zidan izjavio je da Mančester junajted neće moći da spreči odlazak Kristijana Ronalda u madridski Real, ako Portugalac to zaista bude želeo. Mančesteru, prema rečima Zidana, neće pomoći ni uporno odbijanje da sasluša ponude za 23-godišnjeg Ronalda, koji sa engleskim klubom ima ugovor na još četiri sezone.

"Sve zavisi od toga šta Ronaldo želi. Ako želi da igra za Real, on će to i učiniti. Real je pokazao da kada želi igrača on ga i dobije. Taj klub se ne plaši da izdvoji mnogo novca za igrača", rekao je Zidan za španski dnevnik "Marka".

Ronaldo je već nagovestio da bi rado karijeru nastavio u Realu, a njegov transfer u "kraljevski klub" mogao bi i da nadmaši rekord koji je postavljen za Zidanov transfer.

Francuz je, naime, 2001. godine prešao iz Juventusa u Real, koji je za Zidana platio 65 miliona dolara (sadašnjih 41,6 miliona evra).

"Real je spreman da za Ronalda plati više nego za mene. Ako Ronaldo bude dolazio u Španiju, to će sasvim sigurno biti ogroman novac", rekao je Zidan, koji je u utorak napunio 36 godina.

Trener Reala Bernd Šuster za vikend je nemačkoj televiziji "De-Es-Ef" (DSF) rekao da bi madridski klub za Ronalda izdvojio koliko god je potrebno, pa čak i 100 miliona evra.

Predsednik Reala Ramon Kalderon, međutim, rekao je da je klub nemoćan u situaciji kada Mančester junajted ne želi da proda
Ronalda, koji je prošle sezone postigao 42 gola za aktuelnog šampiona Evrope i Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve