Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.06.2008.

13:19

Aršavin želi u Španiju

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski reprezentativac Rusije Andrej Aršavin izjavio je danas da bi voleo da nastavi karijeru u Španiji. "Imam ponude iz Engleske i Nemačke, ali ono što bih stvarno voleo je da zaigram u španskoj Primeri. To je takmičenje koje redovno pratim i sviđa mi se stil fudbala koji se igra Španiji. Ipak, u ovom trenutku nemam nijednu ponudu za prelazak u neki od tamošnjih klubova", rekao je Aršavin.

Napadač Zenita iz Sankt Peterburga prošle sezone je sa tim klubom osvojio Kup UEFA i bio jedan od najboljih strelaca u tom takmičenju.

"Mislim da je došlo vreme da promenim klub", dodao je Aršavin za kojeg se, prema pisanju engleskih medija, interesuju Arsenal, Njukasl i Mančester Siti.

Aršavin nije igrao prve dve utakmice na Evropskom prvenstvu, ali je na mečevima sa Švedskom i Holandijom bio strelac, a Rusija se plasirala u polufinale turnira, gde će joj protivnik biti Španija.

Rusija je upravo protiv Španije u prvom kolu Grupe D doživela jedini poraz na turniru (1:4).

"Taj poraz me boli, kao i ostale reprezentativce Rusije. Ipak, ovaj tim je kao porodica, svi smo mladi i veoma ambiciozni", dodao je Aršavin.

Polufinalna utakmica između Španije i Rusije igra se 26. juna na stadionu Ernst Hapel u Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve