Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.06.2008.

12:47

Fudbaleri Partizana počeli pripreme

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Razgovorom sa članovima stručnog štaba i prvim treningom u ponedeljak pre podne osvajači 'duple krune', fudbaleri beogradskog Partizana počeli su pripreme za novu sezonu. Treneru Slaviši Jokanoviću javila su se 34 igrača, a među njima nisu bili Zajem i Ngambi, koji će se pojaviti krajem meseca. 'Crno-beli' će do četvrtka raditi u Zemunu, onda odlaze na Taru a završni deo priprema će obaviti u Švajcarskoj.

Na prozivci u Sportskom centru Teleoptik pojavila se većina igrača koji su proletos učestvovali u osvajanju šampionske titule i trofeja u kupu kao i oni koji su zbog povreda propustili deo sezone ili celu godinu, golmani Mladen Božović, Darko Božović, Aleksandar Radosavljević i Živko Živković, igrači odbrane Milivoje Ćirković, Milovan Sikimić, Marko Jovanović, Risto Lakić, Aleksandar Lazevski, Mladen Lazarević, Srđa Knežević, Ivan Obradović i Nenad Đorđević, igrači sredine terena Nenad Brnović, Antonelo Roberto Žulijano 'Žuka', Almani Moreira da Silva, Đorđe Lazić, Zoran Tošić, Nikola Mitrović, Darko Maletić, Marko Ćetković i Slaven Stjepanović, Žarko Lazetić, Lamin Dijara, Dragan Čadikovski.

Na okupu su bili i članovi stručnog štaba, Slaviša Jokanović, Goran Stevanović, Vuk Rašović, Goran Pandurović, dr Sead Malićević, fizioterapeut Slobodan Branković, maser Viktor Vujošević, ekonomi Branko Vučićević i Rade Vučićević, kao i sekretar stručnog štaba Ljubiša Ranković.

Jokanović: "Od prošlosti se ne živi"

Nenad Đorđević radio je sa ekipom, a kako sam kaže, "u ovom trenutku znatno je bliži ostanku u Partizanu nego inostranom angažmanu". Očekuje se da do odlaska ekipe na Taru posao sa Đorđevićem bude završen.

Trener 'crno-belih' Slaviša Jokanović poželeo je igračima još jednu uspešnu sezonu i najavio ozbiljan rad, a predsednik kluba Tomislav Karadžić novinarima je rekao da će do kraja prelaznog roka biti "angažovan jedan ili dvojica igrača".

Jokanović je istakao da će glavni ciljevi Partizana u predstojećoj sezoni biti odbrana titule prvaka Srbije i nacionalnog kupa, kao i plasman u Ligu šampiona.

"Danas ću poslednji put čestitati igračima na uspehu u prošloj sezoni. Dosta smo slavili, od prošlosti se ne živi, već od onoga što je ispred nas. Želimo da u sledećoj sezoni odbranimo 'duplu krunu' i da se kvalifikujemo za Ligu šampiona", rekao je Jokanović u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Tomić: "Odbrana 'duple krune' je prioritet"

Sportski direktor Ivan Tomić igračima je poručio je da će ambicije u novoj sezoni biti još veće u odnosu na prethodnu.

"Odbrana duple krune je prioritet, a zatim dolaze i kvalifikacije za Ligu šampiona. Nameću vam se novi ciljevi i važno je da svakog dana idete napred, sa boljom igrom, taktikom i ponašanjem", rekao je Tomić fudbalerima Partizana.

Predsednik kluba Tomislav Karadžić izjavio je da "crno-beli" u narednoj sezoni imaju obavezu da nastave sa osvajanjem trofeja.

"Baza našeg uspeha su titule u domaćim takmičenjima. Uz to, moramo, kao što često imaju običaj da kažu naši političari, da idemo i u evropske fudbalske integracije. Daćemo sve od sebe da igramo u Ligi šampiona, a ako se to ne desi, ni Liga UEFA nije mali domet", kazao je Karadžić.

Pored 'starosedelaca' na prozivci su se pojavili novi igrači, Ivan Stevanović, Miloš Bogunović i Radosav Petrović, kao i četvorica fudbalera iz omladinske škole kluba, Adem Ljajić, Aleksandar Miljković, Rajko Brežančić i Miloš Živanović, kao i nigerijski napadač Alfred.

Nigerijac Emijeraje na probi

Afrikanac čije je puno ime Alfred Emoefe Emijeraje rođen je 1983. godine, prethodnih šest meseci igrao je za švajcarski Delemont, a kao tinejdžer je pokušao u Grashopersu. Za Delemont je prethodnog proleća odigrao 13 utakmica i postigao četiri gola.

"On je došao na probu i tek treba da vidimo kako će se pokazati", rekao je Tomić.

Dvojica iskusnih igrača sa kojima je dogovorena saradnja, Kamerunac Aleksis Ngambi i Tunišanin Kamel Zajem kasnije će doputovati u Srbiju. Ngambi je sa reprezentacijom svoje zemlje, a Zajem 28. juna igra oproštajnu utakmicu za Esperansu.

Tomić je rekao da mu predstoji još jedan razgovor sa Đorđevićem a nije se izjašnjavao po pitnaju eventualnih pojačanja ili odlazaka igrača koji su počeli pripreme. Nezvanično, iz kluba će otići Maletić, Lakić, Lazetić, Mitrović i Lazarević, a deo mladih igrača (Živković, Živanović, Miljković, Brežančić) će verovatnije na 'kaljenje' u Teleoptik ili neku drugu ekipu nego na završni deo priprema.

Od čevtrka na Tari, u julu Švajcarska

Još jedno novo lice je kondicioni trener, Aleksandar Mitić, stručnjak za fizičku pripremu sportista ranije je radio u atletskom klubu Radnički ali i sa brojnim fudbalerima i rukometašima koji su se oporavljali od povreda.

Bazični deo priprema Partizan će od četvrtka, 25. juna, do 5. jula sprovesti na Tari, a do tada će završiti lekarske preglede i početi sa treninzima. Nakon povratka sa Tare, "crno-beli" 10. jula idu na drugi deo priprema u Švajcarsku.

Prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Partizan igra 29. jula. Žreb za tu fazu takmičenja biće održan 1. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve