Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.06.2008.

00:24

Španci poslednji polufinalisti!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Španije poslednji su polufinalisti 13. šampionata Evrope u Austriji i Švajcarskoj, pošto su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Italiju sa ukupnih 4:2. Posle 90 i 120 minuta nije bilo golova, i sve je išlo ka novom porazu Španaca koji su 22. juna poraženi već tri puta na penale u poslednje 22. godine. Ipak, Španci su ovoga puta skinuli 'kletvu', i plasirali se među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Sigurni izvođači penala u timu Luisa Aragonesa bili su Vilja, Santi Kazorla, Sena i Fabregas, a Bufon je u četvrtoj seriji odbranio udarac Guisi. Sa druge strane uspašni izvođači bili su Groso i Kamonarezi, dok je sjajni Iker Kasiljas bio uspešniji od De Rosija i Di Natalea, i Španija je prošla u polufinale prvi put pose 24 godine.

Opširnije o svemu na šampionatu Evrope pogledajte na našem specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve