Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.06.2008.

17:09

Ins novi menadžer Blekburna

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bivši fudbaler Mančester junajteda Pol Ins postao je prvi crni engleski trener u istoriji Premijer lige, pošto je u nedelju potpisao trogodišnji ugovor sa Blekburnom. Ins će na klupi Blekburna zameniti Velšanina Marka Hjuza koji je po zavšetku sezone otišao u Mančester siti. Ins je u karijeri igrao i za Vest Hem, Liverpul i Inter.

Četrdesetogodišnji Ins je trenerskim poslom počeo da se bavi pre manje od dve godine, kada je krajem oktobra 2006. preuzeo trećeligaški klub Maklsfild. U tom trenutku Maklsfild je bio na poslednjem mestu sa sedam bodova manje od pretposlednjeg tima, ali je uspeo da se spasi ispadanja.

U junu prošle godine Ins je preuzeo Dons koji je posle mesec dana stigao do prvog mesta i trijumfalno završio sezonu ulaskom u drugu ligu.
Nakon toga je bilo jasno da će Ins, koji je za reprezentaciju Emgleske odigrao 53 utakmice, preuzeti neku premijerligaški ekipu. U trci za mesto menadžera Blekburna pobedio je Sema Alardajsa i doskorašnjeg selektora Engleske Stiva Meklarena.

Ins je tek treći crnac menadžer u Premijer ligi. Pre njega, Rud Gulit je trenirao Česli i Njukasl, a Zzan Tigana Fulam.

Blekburn je prošlu sezonu završio na sedmom mestu u Premijer ligi, sa 29 bodova manje od prvaka Mančester junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve