Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.06.2008.

19:10

Pol Ins novi trener Blekburna?

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Engleski premijerligaš Blekburn rovers na pragu je rešenja pitanja novog trenera. Najnovije ime na listi želja tog kluba, posle Stiva Meklarena, Mihaela Laudrupa i Sema Alardajsa, je Pol Ins. Predsednik upravnog odbora Roversa Džon Vilijams tvrdi da još nikome nije ponuđeno mesto trenera. "Spisak je skraćen i ja sam zadovoljan napretkom. Nadam se da ćemo do nedelje rešiti pitanje trenera. Za sada još nismo nikome nudili posao, ali mogu da kažem da je Ins jedan od glavnih kandidata“, rekao je Vilijams

Bilo je čak šest potencijalnih naslednika Marka Hjuza, koji je iz Blekburna 5. juna prešao u Mančester siti.

Meklaren je bez angažmana od novembra kada je dobio otkaz u engleskoj reprezentaciji, a u interjuu za Radio 5 izjavio je da bi prihvatio posao u Blekburnu.

Ins je imao sjajnu sezonu u MK Donsima koje je uveo u drugu diviziju, a za njega je bio zainteresovan i Lester siti..

Blekburnu bi za angažman Insa trebalo da dobije specijalno odobrenje pošto nema Pro licencu Uefa. Da bi Uefa dodelila nekom treneru Pro licencu kandidat mora da odradi 240 sati obuke, za šta je uglavnom potrebno oko godinu dana. Premijerliga bi mogla da uskrati dozvolu Insu, ali je pre dve godine odobrila Geretu Sautgejtu da bez licence preuzme Midlzbro.

Izvršni direktor udruženja menadžera Ričard Bevan izjavio je da neće lobirati protiv naimenovanja Insa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve