Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.06.2008.

16:09

Denis Petrić može da igra za Srbiju

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Golman francuskog Oksera Denis Petrić moći će da konkuriše za reprezentativne selekcije Srbije, pošto je Svetska fudbalska federacija prihvatila njegov zahtev za promenom nacionalnog tima. Petrić je donedavno igrao za mlađe selekcije Slovenije, države u kojoj je rođen 1988. godine. Sedam godina je nosio dres ljubljanske Slobode, a poslednjih pet godina član je Oksera. Trenutno u tom klubu ima status trećeg golmana.

Fudbalski savez Srbije objavio je u četvrtak da je dobio zvanični dopis FIFA u kome se odobrava promena Petriću, koji je nastupao za mlađe selekcije Slovenije.

Ovo je drugi povratak talentovanih igača u Srbiju, a prvi je bio Zdravko Kuzmanović, koji je 2006. godine odustao od igranja za Švajcarsku i odlučio se za Srbiju.

FSS objavio je da je zadovoljan i ponosan i čestitao je Petriću dolazak u redove Srbije. Savez je izrazio uverenje da će ova praksa biti nastavljena.

"Počastvovan sam i veoma srećan. Ovo je ispunjenje mog sna. Dilema nijednog trenutka nije postojala, sama mogućnost da igram za Srbiju čini me više nego ponosnim...Učiniću sve da se igrama nametnem selektorima i da se... svojoj zemlji odužim na najbolji način", rekao je Petrić za sajt FSS-a.

Petrić je rođen 1988. godine u Ljubljani. Visok je 186 centimetara i ima 80 kilograma. Bio je član ljubljanske Slobode, a već pet godina je u Okseru, gde je trenutno treći golman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve