Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.06.2008.

16:42

Gvardiola ne računa na Ronaldinja

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Novi trener Barselone Pep Gvardiola izjavio je da u sledećoj sezoni neće računati na Ronaldinja, Samjuela Etoa i Deka. "Razmišljamo o budućnosti bez njih. Takav stav zauzeli smo posle analize njihovih partija u prošloj sezoni", rekao je Gvardiona na svojoj promociji na stadionu "Kamp Nou". Ronaldinjo, nekada najbolji fudbaler sveta, navodno je "na meti" Mančester Sitija, dok je Milan je zainteresovan za Etoa, tri puta proglašavanog za najboljeg u Africi. Deko bi mogao da karijeru nastavi u Čelsiju.

Gvardiola je, takođe, kazao da će francuski napadač Tijeri Anri i meksički odbrambeni fudbaler Rafael Markes ostati u Barseloni, koja je prošlu sezonu završila na trećem mestu na tabeli španskog prvenstva sa 18 bodova zaostatka za šampionskim Realom iz Madrida.

Trener katalonskog tima je istakao da bi Ronaldinja i Etoa ostavio u timu kada bi znao da će u sledećoj sezoni zajedno postići 60 golova.

"Da su na vrhuncu forme, bili bi sa nama. Planiramo sezonu bez njih, ali ako, ipak, ostanu, daću sve od sebe da ih vratim nastati nivo", dodao je Gvardiola.

Odluci Gvardiole doprinelo je i neprimereno ponašanje Ronaldinja u prošloj sezoni.

"Razmislio bih ponovo kada bih mogao da ga nateram da ponovo bude igrač kakav je bio. Okolonosti, ipak, nisu takve. Želim svlačionicu
u kojoj se svi osećaju bitnim. To je od ključnog značaja...Da je Roni to osetio, bio bi sa nama
", kazao je Gvardiola.

Barselona je u letnjem prelaznom roku već Milanu prodala beka Đanluku Zambrotu, Totenhemu meksičkog napadača Đovanija Dos Santosa, dok će vezni igrač Edmilson karijeru nastaviti u Viljarealu.

Ekipu su pojačali dosadašnji fudbaler sredine terena Sevilje Sejdu Keita, odbrambeni igrač Mančester junajteda Žerar Pike i levi bek
Viljareala Martin Kaseres. Desni bek Sevilje Danijel Alveš takođe je rekao da je potpisao ugovor sa Barselonom, iako ta informacija za sada nema zvaničnu potvrdu.

Gvardiola je naglasio da je spreman za rad u Barseloni, iako je do sada predvodio samo rezervni tim katalonskog kluba.

"Spreman sam. Da nisam, ne bih sedeo ovde. Nemam iskustva zato što imam 37 godina. Da imam 45 imao bih i više iskustva. Nisam uplašen", rekao je 50. trener u istoriji Barselone.

Gvardiola je na klupi Barselone zamenio Frenka Rajkarda, koji je trener ekipe bio u proteklih pet sezona.

Rajkard je Barselonu predvodio do dve titule prvaka Španije, a 2006. godine osvojio je i Ligu šampiona.

Gvardiola je kao igrač 386 puta nastupio za Barselonu sa kojom je osvajio šest titula nacionalnog šampiona, dve u Kupu kralja, a jednom i evropski Kup pobednika kupova. Dres reprezentacije Španije nosio je na 47 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve