Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.06.2008.

15:31

Porto godinu dana van Evrope!

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

UEFA je odlučila da suspenduje Porto iz svih evropskih takmičenja na godinu dana, zbog učešća u skandalu sa nameštanjem mečeva poznatom pod imenom "slučaj 'Poslednji zvižduk'“. Porto je proglašen krivim za nameštanje dva ligaška meča u sezoni 2003-04 i UEFA je istraživala slučaj da bi utvrdila da li će biti primenjene sankcije protiv portugalskog šampiona. UEFA je donela odluku da Porto suspenduje na godinu dana, zbog čega ’zmajevi’ neće moći da učestvuju na kontinentalnim takmičenjima sledeće sezone.

Prema Članu 1 pravila Lige Šampiona, klub „ne sme biti uključen u bilo kakvu aktivnost usmerenu ka nameštanju ili uticanju na rezultat meča na nacionalnom ili međunarodnom nivou“.

Mediji u Portugaliji tvrde da je Porto već informisao Portugalsku Berzu o odluci UEFA i da će se ’zmajevi’ žaliti na odluku.

Porto se nada da će njihov slučaj imati sličan epilog kao Milanov 2006. Nakon što su prvobitno bili izbačeni zbog umešanosti u korupciju, ’rosoneri’ su dobili pravo da igraju u Ligi Šampiona posle žalbe.

U slučaju da se Portova žalba ne uvaži, četvrtoplasirana Benfika dobiće pravo da učestvuje u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve