Jovetić predstavljen u Fiorentini

AKIzvor: B92, zvanični sajt Italija
Podeli

Bivši kapiten Partizana Stevan Jovetić predstavljen je u utorak u Fiorentini. Sportski direktor Viole Pantaleo Korvino tom prilikom je izjavio da je presrećan što je reprezentativac Crne Gore prešao u redove kvalifikanta za Ligu šampiona. „Držimo se plana po kojem nam je osnovna namera da dovodimo kvalitetne igrače. Najbitniji su nam mladi talenti sa velikim potencijalom. Prvi cilj Fiorentine je da formiramo snažan tim, a Stevan je osnova za to. Znam ga od ranije, i mislim da je divan momak“.

"Stevan je među najvećim talentima koje sam skoro video. Imam sreću da poznajem njegovu celu porodicu, i za pregovore sa njima sam išao u Beograd. Stevan je, uprkos interesovanju više timova, odabrao da dođe u Fiorentinu, i ponosan sam što mogu da ga predstavim kao člana našeg tima. On je već počeo da uči italijanski, i mislim da se odlično uklapa", dodao je Korvino.

Jovetić je izjavio da mu je glavna motivacija za prelazak u redove italijanskog tima bila interesovanje za igranje vrhunskog fudbala, i veruje da će Fiorentina moći to da mu pruži.

"Odabrao sam Fiorentinu zato što se radi o mladom i takmičarskom timu punom divnih ljudi, i zato što je Firenca predivan grad. Trenutno mi je najbitnije da se aklimatizujem, da poboljšam svoju igru i da se naviknem na tim. Pripreme za sledeću sezonu biće naporne, ali ja sam spreman na svaku žrtvu da bih zaigrao u Seriji A, na stadionu na kojem je igrao i veliki Batistuta. To se konačno obistinilo. I Juventus je bio zainteresovan za mene, ali mi je Fiorentina bila bolja opcija", rekao je Jovetić.

Jovetić je naglasio da se najviše raduje potencijalnom debiju u Ligi šampiona.

"Igranje u Ligi šampiona za mene će biti pravo zadovoljstvo. Naravno, o tome će odlučiti trener, kome sam ja na usluzi. Za broj dresa najviše bih voleo da imam osmicu. Od sadašnjih igrača Fiorentine poznajem Kuzmanovića, Avramova, Mutua i Donadela. Nadam se da ću uspeti da opravdam uloženo poverenje dobrim nastupima", zaključio je Jovetić.

Fudbal

Jens Leman u Štutgartu

Štutgart je tražio novog golmana pošto Rafael Šafer, koji je došao prošlog leta iz Nirnberga, nije zadovoljio očekivanja, a Leman je duže vreme bio nezadovoljan

Fudbal utorak 3.06. 19:07 Komentara: 13

Ramzi u Mančester junajtedu

Ugovor sa mladim Ramzijem vredi pet miliona funti, a u stručnom štabu Mančester junajteda nadaju se da će Velšanin biti dostojan naslednik slavnog sunarodnika Rajana

Fudbal utorak 3.06. 16:57 Komentara: 15