Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.06.2008.

13:34

Kanavaro: "Verujem u saigrače"

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kapiten fudbalske reprezentacije Italije Fabio Kanavaro izrazio je uverenje da će njegova ekipa uspeti da na Evropskom prvenstvu napravi dobar rezultat, iako će on zbog povrede članka propustiti turnir u Austriji i Švajcarskoj. "Verujem u ovaj tim. Imamo dosta iskusnih igrača i siguran sam da ćemo dobro proći. To je glavni razlog zbog kojeg želim da ostanem ovde i ohrabrujem tim", naveo je Kanavaro u pisanom saopštenju.

Štoper madridskog Reala u Beču će operisati članak leve noge kako bi mogao da ostane sa saigračima u trening kampu u Austriji.

Kanavaro se povredio u sudaru sa odbrambenim fudbalerom "azura" Đorđom Kjelinijem tokom jučerašnjeg treninga.

Italija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Holandijom, Francuskom i Rumunijom, a Kanavara će u timu zameniti odbrambeni fudbaler Fiorentine Alesandro Gamberini.

Kapitensku traku verovatno će preuzeti golman Đanluidji Bufon.

Kanavaro je na Mundijalu 2006. godine bio jedan od ključnih igrača u pohodu reprezentacije Italije ka tituli prvaka sveta. On je kasnije, najviše zahvaljujući odličnim partijama na Mundijalu u Nemačkoj, proglašen i fudbalerom godine u svetu.

Šampionski tim iz 2006. godine u međuvremenu je napustio i Alesandro Nesta, pa će selektor Roberto Donadoni od štopera na raspolaganju
imati Marka Materacija, Andreu Barzaljija i Kjelinija. Desni bek Kristijan Panuči takođe je nekada igrao na toj poziciji.

Kanavaro je za reprezentaciju Italije odigrao 115 utakmica, najviše među aktivnim fudbalerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve