Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.06.2008.

20:36

Italijani definitivno bez Kanavara

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Kapiten italijanske fudbalske reprezentacije Fabio Kanavaro zbog povrede članka neće učestvovati na predstojećem Evropskom šampionatu, saopštila je italijanska fudbalska federacija.

Kanavaro se na prvom treningu "Azura" po dolasku u Austriju, sudario sa defanzivcem Juventusa Đorđom Kjelinijem i povredio zglob, pa je na nosilima iznet sa terena. Igrača koji je pre dve godine u Berlinu prvi podigao trofej svetskog šampiona zameniće obrambeni igrač Fjorentine Alesandro Gamberini.

Iz Fudbalskog saveza Italije prvobitno je saopšteno da će tek za nekoliko dana znati više o ozbiljnosti povrede, ali su iste večeri naknadno objavili da selektor Roberto Donadoni u Austriji i Švajcarskoj definitivno neće moći da računa na štopera Real Madrida.

Kanavaro je pravo sa terena prevezen u bolnicu u Beču, gde je utvrđena povreda ligamenata.

Italija će na Evropskom prvenstvu, koje se igra od 7. do 29. juna u Austriji i Švajcarskoj, igrati u Grupi C sa reprezentacijama Holandije, Rumunije i Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve