Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.05.2008.

13:13

AJ: "Moj izveštaj ništa ne menja"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković najavio je da će u ponedeljak upravi kluba podneti izveštaj o završenoj sezoni, ali je ocenio da on neće uticati na odluku ko će naredne sezone predvoditi ekipu. "Trenutno je bespredmetno razgovarati o toj temi, verovatno bi bilo neprijatno i meni i vama, novinarima. Svi znamo da se trenutno razgovara na svim trenerskim 'frontovima'. Čekali smo do sada stav kluba, sačekaćemo još malo", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

Janković je ocenio da, iako je u ovoj sezoni bilo i dobrih stvari, nedostatak trofeja upravi daje za pravo da razmišlja o novom treneru.

Janković je, međutim, podsetio da je prošle sezone na sličan način iz Zvezde otišao Boško Đurovski koji je prethodno osvojio prvenstvo i kup.

"Zapitajmo se da li osvajanje trofeja uopšte utiče na tu odluku. Prošle godine su u kombinaciji bili Alberto Zakeroni, Paolo de Kanio, Hektor Kuper, kao i Žan Tigana, dežurni favorit (menadžera) Ranka Stojića", kazao je Janković.

Beogradski mediji sinoć su javili da uprava kluba pregovara sa nekoliko trenera, među kojima su Bugarin Hristo Stoičkov, Italijani Alberto Zakeroni i Alesandro Kostakurta, Francuz Žan Tigana i Englez Glen Hodl. Predsednik Toplica Spasojević negirao je te navode.

"Zapitajmo se i zašto poslednjih 16 godina nismo uradili ništa značajnije na evropskoj sceni. Zapitajmo se kada smo poslednji put sa istom bazom igrača završili jednu i počeli novu sezonu. Verujem da se kvalifikacije za evropska takmičenja praktično održavaju pre početka nove sezone", dodao je trener Zvezde.

Janković je takođe rekao da ne može da bude odgovoran za, po opštem mišljenju, loše odrađen posao u letnjem prelaznom roku jer on tada nije bio u klubu.

"Kada sam u vrlo teškom i turbulentnom periodu, u kome Zvezda nije imala ni trenera ni predsednika, došao u klub, svi su se pitali zašto Franklin Salas ne igra. Nedugo zatim, to pitanje više niko nije postavljao. Svi su se pitali zašto je on najskuplji igrač u istoriji Crvene zvezde", rekao je Janković.

"U Srbiji i dalje dovedemo igrača, on prvi put obuče dres, a mi dođemo da vidimo na treningu kakav je. Takvo razmišljanje je daleko od evropskog, ne dovodi se igrač na osnovu forme u sadašnjem klubu, već na osnovu procene koliko će u budućnosti moći da igra", dodao je Janković.

Trener Zvezde naveo je primer Mančester junajteda, koji je sprskog reprezentativca Nemanju Vidića pratio duži vremenski period.

"Mančester junajted je Nemanju Vidića gledao 30 puta uživo i ispitivao Vidićevu prošlost čak i u rodnom Užicu, stvorio sliku o njemu kao čoveku. To je strategija, što je pojam kojim mi lako baratamo, ali ne znam da li ga zaista razumemo", naveo je Janković.

Zvezda je u zimskom prelaznom roku dovela Marka Blažića, Pavla Ninkova i Ivana Tričkovskog.

"Za njih trojicu ja garantujem jer verujem da će u budućnosti moći da igraju u bilo kojoj evropskoj ligi. Želeli smo i Gojka Kačara, Princa Tagoea i Žoao Karlosa iz Lokerena, ali nismo uspeli", zaključio je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve