Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.05.2008.

16:10

EP: Domenek izostavio Sisea

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Rajmond Domenek saopštio je danas spisak igrača koji će učestvovati na prvenstvu Evrope, a među sedmoricom prekobrojnih, koji su bili na širem spisku, nalazi se i Đibril Sise. Pored Sisea, na konačnom spisku od dvadesettrojice fudbalera ne nalaze se ni Mišel Landro, Žilijen Eskid, Filip Mekses, Alu Dijara, Matje Flamini i Hatem Ben Afra.

Sise je do pre dve godine bio standardni reprezentativac, ali je neposredno pre početka Svetskog Prvenstva slomio nogu, zbog čega nije igrao u Nemačkoj, a sada će propustiti i drugo veliko takmičenje zarednom.

Njegovo mesto u timu zauzeo je napadač Sent Etjena debitant Bafetimbi Gomis, koji je u utorak uveče protiv Ekvadora u svom prvom nastupu u reprezentativnom dresu postigao dva pogotka.

Na prvenstvu Evrope u Austriji i Švajcarskoj Francuska će igrati u grupi C sa selekcijama Italije, Holandije i Rumunije.

Na spisku Domeneka našli su se sledeći fudbaleri:

Golmani: Gregori Kupe (Lion), Sebastijen Frej (Fjorentina), Stiv Mandanda (Olimpik).
Odbrana: Erik Abidal (Barselona), Patrik Evra (Mančester Junajted), Vilijam Galas (Arsenal), Vili Sanjol (Bajern), Lilijan Tiram (Barselona), Fransoa Klerk (Lion), Sebastijen Skvilaći (Lion), Žan Alan Bumsong (Lion).
Srednji red: Lasana Dijara (Portsmut), Klod Makelele (Čelsi), Džeremi Tulalan (Lion), Patrik Vijeira (Inter)
Napad: Nikolas Anelka (Čelsi), Tijeri Anri (Barselona), Floran Maluda (Čelsi), Frank Riberi (Bajern), Samir Nasri (Olimpik), Karim Benzema (Lion), Sidni Govu (Lion), Bafetimbi Gomis (Sent Etjen).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve