Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.05.2008.

15:30

CZ predstavlja replike dresova

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je repliku dresova u kojima su "crveno-beli" 1991. godine osvojili titulu evropskog šampiona. Na dresovima se nalaze potpisi svih igrača koji su osvojili prvu titulu pobednika Kupa šampiona za našu zemlju, a fudbalere je na skupu predstavljao kapiten Stevan Dika Stojanović, koji je u Bariju podigao pobednički pehar. Crvena zvezda je 29. maja 1991. na stadionu Sveti Nikola posle boljeg izvođenja penala osvojila titulu prvaka Evrope u meču protiv Olimpika iz Marseja.

Svečanost na kojoj će biti obeležen taj značajan jubilej zakazana je za četvrtak, kada će se akteri finalnog meča podsetiti na taj slavni datum u istoriji beogradskog kluba.

Replika dresova u kojima su igrači Crvene zvezde osvojili evropski naslov već od srede će se naći u prodajnim objektima kluba. Kako je najavljeno, u prodaji će se od četvrtka do nedelje na jednom prodajnom mestu naći i delovi travnjaka sa "Marakane", a prihod od toga je namenjen za finansiranje omladinske škole Crvene zvezde.

Prema rečima direktora klupskog marketinga Stefana Ivanovića, za koji dan će početi rekonstrukcija stadiona Crvene zvezde, a između ostalog će biti napravljen i novi travnati tepih.

Nova sezona za "crveno-bele" počeće prvim kolom kvalifikacija za Kupa UEFA. Za 27. juni zakazan je žreb, a prvu utakmicu u tom takmičenju Crvena zvezda će igrati 17. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

8 h

U fokusu

Vidi sve