Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.05.2008.

13:10

EP:Bronovicki izostavljen sa spiska

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Poljske Leo Benaker je sa konačnog spiska za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj izostavio Gregora Bronovickog, Radoslava Matušaka i Radoslava Majevskog. "Takvu odluku doneo sam na osnovu sposobnosti igrača da igraju timski, a ne individualno. Mislim da je za Poljsku najbolje da najspremniji igrači putuju na Evropsko prvenstvo", rekao je Benaker u trening kampu njegove reprezentacije u Nemačkoj.

Benaker je rekao da se Bronovicki, fudbaler Crvene zvezde, nije u potpunosti oporavio od artroskopskog zahvata na kolenu, a da je Matušak čitave sezone u lošoj formi. Selektor Poljske dodao je da Majevski nije spreman za velike turnire.

Spisak igrača reprezentacije Poljske za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj:

Golmani: Artur Boruč (Seltik), Tomaš Kuščak (Mančester Junajted), Lukas Fabijanski (Arsenal).

Odbrambeni igrači: Marcin Vasilevski (Anderleht), Pavel Golanski(Steaua Bukurešt), Marijuš Jop (FK Moskva), Jaček Bak (Austrija Beč), Mihal Zevlakov (Olimpijakos), Adam Kokoška (Visla Krakov), Jakub Vavržnijak (Legija Varšava).

Igrači sredine terena: Marijus Levandovski (Šahtjor Donjeck), Darijus Dudka (Visla Krakov), Jakub Blaščikovski (Borusija Dortmund), Rafal Muravski (Leh Poznan), Mihal Pazdan (Gornjik Zabržje), Lukaš Gargula (Belčatov), Jacek Kržinovek (Volfsburg), Rodžer Gereiro (Legija Varšava).

Napadači: Macij Zuravski (Larisa), Euzebijuš Smolarek (Rasing Santander), Marek Saganovski (Sautempton), Tomaš Zahorski (Gornjik Zabržje), Vojcih Lobodžinski (Visla Krakov).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve