Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.05.2008.

11:46

Junajted razmišlja da tuži Real

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Engleski i evropski šampion Mančester Junajted javno je izneo mogućnost da najtrofejniji klub Evrope Real Madrid tuže kod FIFA ukoliko nastave da pokazuju interesovanje za Kristijana Ronalda. Junajted je u zvaničnom saopštenju ocenio ponašanje Reala kao "potpuno neprihvatljivo" svega nekoliko sati nakon što je trener Madriđana Bernd Šuster izjavio da je portugalski as "najveći prioritet kluba u ovom prelaznom roku". Real je u aprilu izrazio interesovanje za Portugalca, za kojeg bi platili i 125 miliona evra.

U sapoštenju sa Old Traforda se navodi da je klub "veoma iziritiran" zbog ponašanja Reala, kao i da svog najboljeg igrača ne žele da prodaju.

"Činjenice stoje: igrač ima višegodišnji ugovor sa klubom i registrovan je kao igrač Junajteda. On nije na prodaju. Ukoliko Real Madrid nastavi da se ponaša neprimereno, klub neće imati izbora, osim da ih prijavi Svetskoj fudbalskoj federaciji. Javni pokušaji da se uznemiri i odvuče igrač su u suprotnosti sa pravilima i mi ih više nećemo tolerisati. Klub je takođe siguran da ovakva manipulacija sa ciljem odvođenja igrača u drugi klub stvara tenziju pred njegove pripreme za Evropsko prvenstvo sa selekcijom Portugala, i Junajted će učini sve što je u našoj moći da zaštitimo igrača", navodi se u saopštenju.

Kao odgovor na optužbe engleskog kluba predsednik Rela Ramon Kalderon ocenio je reakciju Junajteda kao sumanutu i nelogičnu:

" Mi se ni na koji način nismo mešali u ugovor koji postoji između Kristijana Ronalda i njegovog kluba. Žao mi je da čujem da Mančester, klub sa kojim smo uvek imali dobar odnos, smatra da smo mi odgovorni za bilo šta, jer Real nije učinio ništa protivzakonito. Lično ću razgovarati sa sportskim direktorom Junajteda Dejvidom Gilom jer želim da razjasnim situaciju i da mu kažem da nismo uradili ništa što bi nateralo Ronalda da raskine ugovor koji ima. Verujem da su mediji napravili ovaj problem, ali Real neće ući u konflikt sa Mančester Junajtedom, klubom koji smatra za svog prijatelja", rekao je Kalderon.

Predsednik Reala je takođe dodao da je i dalje zainteresovan za Ronalda, ali samo ako može da se dogovori sa Junajtedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve