Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.05.2008.

10:26

Srbija - Rusija (19h)

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije igra danas prijateljski meč sa selekcijom Rusije. Drugi u nizu od tri prijateljska meča najbolji srpski fudbaleri odigraće u nemačkom gradu Burghauzenu, od 19 časova. Tim Miroslava Đukića prošle nedelje je odigrao nerešeno sa Republikom Irskom u Dablinu, 1:1, a u subotu igra sa domaćinom Nemačkom, u Gelzenkirhenu.

U odnosu na meč u Dablinu, Đukić će moći da računa na Dejana Milovanovića (Crvena zvezda), Pavla Ninkova (Crvena zvezda) i Zorana Tošića (Partizan), koji su se priključili posle finiša u Meridijan Superligi.

Selektor Srbije je najavio da na današnjem meču neće moći da računa na Marjana Markovića, koji je povređen, a sa prvobitnog spiska ranije je zbog povrede otpao kapiten Dejan Stanković.

"Zadovoljan sam što smo dobili priliku da odigramo tri jaka meča. Iz utakmice u utakmicu se vidi pomak, pa očekujem da budemo pravi kada počnu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo", rekao je Đukić.

Selektor je istakao da je zadovoljan partijom selekcije Srbije u Dablinu, gde su "Orlovi" poveli pogotkom Pantelića u 75. minutu, da bi Irci zatim izjednačili u nadoknadi vremena.

Rusija će biti mnogo teži ispit za najbolje srpske fudbalere, kao jedan od učesnika predstojećeg Evropskog prvenstva. Tim Gusa Hidinka savladao je 23. maja selekciju Kazahstana, sa 6:0, u prethodnoj proveri za EURO 2008. Hidink je u utorak saopštio konačan spisak za Austriju i Švajcarsku, a meč sa Srbijom Rusiji će biti pretposlednja provera pred duel sa Španijom u Insbruku, u prvom kolu grupe D Evropskog prvenstva.

"Rusi imaju sjajne pojedince, jednog od najboljih svetskih stručnjaka i nema sumnje da će učiniti sve da pobedom naprave dobru atmosferu pred Prvenstvo Evrope", rekao je Đukić.

Srbija je meč u Dablinu odigrala u sledećem sastavu: Stojković, Rukavina, Ivanović, Rajković, Dragutinović, Smiljanić (Kovačević od 92. minuta), Kuzmanović, Janković, Babović (Marković od 81. minuta), Ilić (Kačar od 86. minuta) i Lazović (Pantelić od 70. minuta), a očekuje se da Đukić danas pruži priliku i Milovanoviću, Ninkovu i Zoranu Tošiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve