Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.05.2008.

15:17

Grant neće da bude direktor Čelsija

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bivši menadžer Čelsija Avram Grant odbio je ponudu tog kluba da se vrati na mesto sportskog direktora, pošto je u subotu dobio otkaz na mestu prvog stručnjaka londonskog kluba. Grant, koji je u Čelsi došao u julu prošle godine kao sportski direktor kluba, zamenio je u septembru Žozea Murinja na klupi "plavaca". "Razumem ponudu, i zašto su je izneli, ali mislim da to nije korektan potez. Ono o čemu sam razmišljao ostaće tajna", rekao je Grant novinarima u Tel Avivu.

On je sa novinarima razgovarao na hebrejskom i engleskom, a održao je i predavanje izraelskim trenerima na kursu za profesionalnu licencu Evropske fudbalske unije u Tel Avivu.

Grant je sa Čelsijem stigao do finala Lige šampiona, gde je od Mančester junajteda izgubio posle izvodjenja penala, a sezonu u Premijer ligi klub iz zapadnog Londona završio je na drugom mestu, sa dva boda zaostatka u odnosu na "crvene djavole".

Mediji su naveli da je Grant bio ljut i šokiran zbog otkaza koji mu je uručen, ali izraelski trener je rekao da se sa "lepim uspomenama" seća vremena provedenog u Ccelsiju.

"Predsednik Čelsija Roman Abramovič mi je pružio priliku, i moram da mu poručim da volim klub, ali da sada svako od nas nastavlja svojim putem. Proživeo sam mnogo lepih trenutaka na 'Stamford bridžu', i disao sam sa klubom. Najviše sam uživao u odnosu sa navijačima, koji su sjajni. Želim im puno sreće", rekao je Grant.

Grant je odbio da komentariše medijske spekulacije da je unajmio advokata, kako bi se izborio za veću odštetu, nego što mu je ponuđena nakon otkaza.

"Nemam problema sa Čelsijem, ako bude trebalo, razgovaraću sa njima direktno, a ne preko advokata. Iznos koji je naveden u novinama nije ni blizu ponuđenog", rekao je Grant.

On je, takođe, odbio da komentariše navode da je najozbiljniji kandidat za trenera Mančester sitija.

"Trenutno vam ništa ne mogu reći, jer se ništa ni ne dešava. Ako se nešto promeni - razgovaraću sa novinarima", dodao je Grant.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve