Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.05.2008.

11:19

Janković: "Imam podršku, ostajem"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković izjavio je da ne razmišlja o ostavci, posle sezone u kojoj je beogradska ekipa ostala bez trofeja. "Čovek sam koga Zvezdina publika podržava, iako nisam osvojio trofej. Zato ne mislim da bi bilo moralno da sada podnesem ostavku i izneverim ih", rekao je Janković.

Zvezda je sezonu završila na drugom mestu u Meridijan Superligi Srbije, dok je takmičenje u Lav Kupu završila u polufinalu posle poraza od Partizana.

"Moji planovi su vezani za Crvenu zvezdu. U obavezi sam da sastavim plan priprema za narednu sezonu, imam jasan plan, viziju, ali moram da sačekam stav kluba po mom pitanju. Pre toga nema smisla pričati o toj temi", kazao je trener "crveno-belih".

Janković je ocenio da je njegova ekipa šampionsku titulu izgubila na gostovanju Partizanu, kada je igrala nerešeno 1:1, a potom i u susretima sa lučanskom Mladošću i zrenjaninskim Banatom, u kojima je takođe osvojila samo bod.

"Ključan je bio remi na stadionu Partizana, koji je prelomio prvenstvo. Imali smo tada priliku da preokrenemo tok šampionata, ali nismo uspeli. Prihvatam naravno i odgovornost za remije sa Banatom i ekipom Mladosti", istakao je Janković.

"Ponoviću da uzroke našeg rezultatskog neuspeha treba tražiti u moru apsurda. Jedina smo neporažena ekipa u prvenstvu, bili smo najefikasniji, primili smo najmanje golova, imamo bolji skor u duelima sa Partizanom, ali smo ipak ostali bez trofeja".

"Nikad pripadnost klubu koji volim ne iskazujem mržnjom prema rivalu, iako Partizan većeg protivnika od mene nije imao...Borili smo se pošteno, ali to nije bilo dovoljno...Ima, ipak, mnogo pozitivnih stvari koje možemo da izvučemo iz ove sezone", dodao je Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve