Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.05.2008.

13:34

Pomoć policije Mančestera u Moskvi

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Grupa policajaca iz Mančestera otputovala je u Moskvu kako bi pomogla lokalnoj policiji da spreči eventualne sukobe navijača na finalnom meču Lige šampiona sa Čelsijem, koji se igra u sredu. "Jedan broj naših policajaca otišao je u Moskvu. Tamo će se sastati sa lokalnom policijom i dogovoriće se kako će pratiti utakmicu u sredu", rekla je načelnica mančesterske policije Dženet Makormik.

Mančesterska policija nema ovlašćenja da hapsi huligane u Moskvi, ali će ruskim kolegama dostaviti sve informacije koje mogu da pomognu u sprečavanju eventualnog nasilja.

"Pripadnici naše policije ne mogu da hapse i privode u inostranstvu, tako da će najveću odgovornost imati moskovska policija. Sakupili smo sve informacije o navijačima koji su od ranije poznati kao problematični. Mi ćemo u Moskvi biti u ulozi savetnika", kazala je Makormikova.

Policajci u civilu od jutros patroliraju na aerodromu u Mančesteru, kako bi uočili "problematične" navijače koji putuju u Moskvu.

"Kao i u prethodnim sličnim situacijama, želimo da pošaljemo jasnu poruku svima koji putuju u Moskvu da prave probleme - neka dobro razmisle pre nego što krenu ka Rusiji", dodala je Dženet Makormik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve