Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.05.2008.

13:18

Žires podneo ostavku

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Francuski fudbalski stručnjak Alan Žires podneo je ostavku na funkciju selektora reprezentacije Gabona, zato što je zabrinut za sigurnost u toj zemlji, objavili su danas lokalni mediji. Žires je u rezgovoru sa novinarima, posle poraza koji je njegov tim, na domaćem terenu, doživeo u subotu od selekcije Kameruna (2:0), rekao da se ne oseća bezbedno i da je zato odlučio da se vrati u Francusku.

"Posle utakmice sa Kamerunom, osetio sam bes navijača Gabona. U takvim uslovima nemoguće je raditi, pogotovu što sam zabrinut sa svoju sigurnost", naglasio je 55. godišnji trener.

Fudbalski savez Gabona saopštio je da je Žires ostavku podneo u veoma nezgodnom momentu, pošto drzavni tim te zemlje za 12 dana igra prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi, protiv selekcije Lesota.

Gabon se, u afričkoj zoni kvalifikacija za šampionat sveta, takmiči u petoj grupi sa reprezentacijama Gane, Libije i Lesota.

Žires je, osim selekciju Gabona, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri predvodio francuske klubove Tuluz i Pari Sen Žermen, Rabat iz Maroka i reprezentaciju Gruzije.

Tokom bogate igračke karijere Žires je nastupao za Bordo i Olimpik iz Marseja, a za reprezentaciju Francuske je odigrao je 47 utakmica, postigao šest golova i sa njom osvojio prvenstvo Evrope 1984. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve