Nova vest
Fudbal

Subota, 17.05.2008.

23:37

Beitar odbranio izraelsku titulu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski klub Beitar iz Jerusalima odbranio je titulu prvaka Izraela. Jerusalimski „žuti“ pobedili su drugoplasirani Makabi iz Netanije 3:0 i prednost u ligi popeli na nedostižnih devet bodova. Beitar je u utorak na penale stigao do trofeja i u Kupu, čime je kompletirana prva dupla kruna u klupskoj istoriji. Vlasnik kluba Arkadij Gajdamak tako je razmenio čestitke sa svojim sinom Aleksandrom, čiji je klub Portsmut u subotu osvojio FA kup Engleske.

Beitar je dominantni klub u izraelskom fudbalu, a očekivalo se da će titulu obezbediti još u aprilu, a prvu priliku da steknu nedostižnu prednost imali su još 12. aprila! Međutim, gotovo puna dva meseca taj klub nije zabeležio pobedu, a u finišu je povezao i četiri poraza, pa je titula došla pod znak pitanja.

Ipak, u subotu Beitar je dominirao. Klub čiji navijači su po tradiciji desno i nacionalno orijentisani poveo je golom Avrama Barohijana u 33. minutu iz penala. Prednost domaćina duplirao je Mihael Zandberg u 58. minutu, a konačan rezultat postavio je Tamuz tri minuta kasnije.

Beitar, jedan od najpopularnijih klubova u Izraelu, tako je osvojio šestu titulu u klupskoj istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve