Nova vest
Fudbal

Subota, 17.05.2008.

23:18

Titula Slaviji posle 12 godina

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Praška Slavija osvojila je titulu prvaka Češke prvi put posle 12 godina. Slavija je u subotu igrala sa Jablonecom 2:2, a lokalni rival Sparta izgubila je od Slovana u Liberecu rezultatom 4:3, pa ima tri boda manje od crveno-belih. To je četrnaesta titula za slavni praški klub, ali tek druga od kada se Čehoslovačka raspala.

Drama poslednjeg dana trajala je do samog kraja, jer je Sparta imala znatno bolju gol-razliku, pa bi joj pobeda u Liberecu uz remi rivala donela titulu.

Slavija je dva puta tokom drugog poluvremena vodila, ali je primila gol u 89. minutu. Ipak, Slovan je pomogao novom šampionu, pobedivši branioca titule.

Slavija će kao prvak Češke direktno ići u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dok se Sparta uključuje u takmičenje kolo pre toga.

Treće mesto i Kup UEFA izborio je Banjik iz Ostrave, koji je poslednjeg dana sezone pobedio praški Bohemijans, novog drugoligaša uz ekipu Mosta. Banjik je u pretposlednjem kolu pobedio Spartu u Pragu i tako joj praktično oteo titulu.

Slavija je titulu proslavila na legendarnom Strahovu, koji joj je bio dom tokom renoviranja stadiona. U novoj sezoni će igrati na potpuno obnovljenom stadionu „Eden“ u kvartu Vršovice, koji je završen početkom ovog meseca, i koji će primati 21 hiljadu gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve