Nova vest
Fudbal

Subota, 17.05.2008.

21:58

Jokanović: "Još ne primam čestitke"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović rekao je da je njegova ekipa uz dosta problema uspela da pobedi kulski Hajduk sa 1:0, ali je dodao da "crno-beli" ne smeju da razmišljaju kao da je prvenstvo gotovo.

"Zadovoljan sam učinkom svoje ekipe, pogotovo što se Hajduk branio veoma organizavano. Pokušavali smo sa svih strana da im damo gol i na kraju smo ipak uspeli da dodjemo do tri boda. Poslednjih nekoliko meseci govorio sam da je svaki meč finale. Sada nam je preostala još jedna utakmica u Kruševcu i to je pravo finale", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare.

Šef stručnog štaba "crno-belih" istakao je da njegov tim sada ima nedelju dana da se što bolje pripremi za meč poslednjeg kola u Kruševcu.

"Imaćemo još pet treninga do utakmice u Kruševcu i potrudićemo se da ih što bolje odradimo. Verujem da ćemo sledeće nedelje završiti prvenstvo onako kako svi očekujemo i osvojiti titulu", kazao je Jokanović.

Trener Hajduka Miroslav Vukašinović, čiji je tim zahvaljujući pobedi Borca nad Smederevom praktično izborio opstanak u Superligi, čestitao je Partizanu na pobedi i rekao da su "crno-beli" na dobrom putu ka osvajanju titule.

"Čestitam Jokanoviću, koji je talentovan trener, na pobedi. Mi smo svesno prepustili sredinu terena Partizanu, a njihov golman praktično nije imao posla. U drugom poluvremenu igrali smo malo opuštenije, zbog pobede Borca. Ne želim navijački da se opredeljujem, ali mislim da je Partizan na putu da u Kruševcu potvrdi osvajanje titule", rekao je Vukašinović.

Na pitanje da li je u drugom poluvremenu finansijer Hajduka Nikola Džomba preuzeo od njega vodjenje tima, Vukašinović je rekao:

"Džomba se tako ponaša, ali ne zato što ima loše namere, već zato što ga drugačije shvata. Generalno, u našem fudbalu ima mnogo stvari koje nisu uobičajene. Mogu samo da kažem da su moji momci heroji, jer su u poslednjih sedam meseci radili u lošim uslovima. Zbog svega toga, za nas je igranje u Superligi ravno Ligi šampiona", objasnio je Vukašinović.

Kolo pre kraja Partizan ima 74 boda, tri više od Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve