Nova vest
Fudbal

Subota, 17.05.2008.

21:03

Hari Rednap: "Ostvario mi se san"

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Menadžer Portsmuta Hari Rednap izjavio je da osvajanje FA kupa, prvog značajnog trofeja u njegovoj karijeri, predstavlja ostvarenje sna. "Ovo je fantastično. Danas je divan dan za moju porodicu, za igrače i za navijače. Kardif nas je stavio pod veliki pritisak, morali smo da se izborimo sa mnogo različitih situacija. Odbrana nam je bila na visokom nivou", rekao je 51-godišnji stručnjak.

Odlučujući momenat u finalu zbio sa kada je golman Kardifa Peter Enkelman nespretno reagovao posle centaršuta Džona Utake, a Nvankvo Kanu je potom postigao odlučujući gol.

"Kardif je kvalitetna ekipa, a posebno su dobri bili prilikom prekida. Ipak, mi imamo odličnu odbranu: Džejms, Kembel, Distan, Hreidarson i Džonson. Vrlo je teško probiti taj bedem. Bilo je ekstremno važno da pobedimo i uspeli smo", kaže Rednap.

Čuvar mreže Portsmuta Dejvid Džejms kaže da je menadžer Rednap najzaslužniji za osvajanje trofeja.

"Hari je legenda sada, zar ne", konstavao je Džejms, "Bila je vrlo tvrda utakmica sa Kardifom, pomalo traljava, ali zaslužili smo pobedu".

Strelac jedinog pogotka Nvankvo Kanu kaže da mu je titula u FA kupu sa Portsmutom draža od trofeja sa Arsenalom jer je imao više udela u uspehu 'Pompija'.

"Ovo je najbolji momenat u mom životu. Osećam se dobro i srećno. Pre gola sam promašio dobru priliku, ali kao iskusan fudbaler znao sam da je bitno da ostavim to iza sebe i nastavim da se trudim. Takav stav se isplatio. Veliki uticaj na našu dobru igru imali su i navijači, koji su nas pogurali kada je to bilo potrebno", izjavio je Kanu.

Portsmutu je ovo prvi trofej u FA kupu posle Drugog svetskog rata, zahvaljujući čemu će naredne sezone prvi put učestvovati u evropskim takmičenjima. Tim sa Freton parka je ovogodišnju Premijer ligu završio na osmom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve