Nova vest
Fudbal

Subota, 17.05.2008.

19:38

Rendžers ispustio bodove i prednost

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Glazgov Rendžersa ispustili su ključne bodove u finišu trke za titulu u škotskoj Premijer ligi. Rendžers je samo tri dana posle poraza u finalu Kupa UEFA odigrao samo 1:1 u Madervelu, čime je poklonio gradskom rivalu Seltiku odličnu šansu da osvoji treću uzastopnu i šestu titulu u poslednjih osam godina. Kolo pre kraja Seltik ima tri boda i meč više od Rendžersa, uz za sedam golova bolju gol-razliku.

Rendžers je poveo u 29. minutu golom veterana Kristijana Dejlija, koji je iskoristio grešku golmana Gremea Smita. U 50. minutu izjednačio je Kris Porter 18. golom u sezoni, posle akcije tokom koje je Dejvid Klarkson pogodio stativu.

„Protestantima“ se tako osvetila uspešna sezona – oni su osvojili Liga kup, izgubili finale Kupa UEFA, igraće finale SFA kupa i vodili tokom gotovo cele sezone u SPL. U finišu ih je sačekao izuzetno gust raspored, sa sedam mečeva u 17 dana, zaređali su se loši rezultati (6 mečeva bez pobede krajem aprila i početkom maja) i sada je klub na pragu gubitka titule.

Do kraja sezone Rendžers gostuje u Sent Mirenu (ponedeljak) i Aberdinu (četvrtak), pre finala kupa u subotu (rival im je drugoligaški klub Queen of the South). Seltik u četvrtak igra u gostima sa Dandi Junajtedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve