Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.05.2008.

16:43

Pogrebnjak propušta finale

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga Pavel Pogrebnjak zbog suspenzije neće igrati u finalu Kupa UEFA u sredu protiv ekipe Rendžersa iz Glazgova. Pogrebnjak je ove sezone u Kupu UEFA postigao 10 golova, a finale će propustiti zbog dobijenog drugog žutog kartona u revanš utakmici polufinala protiv Bajerna iz Minhena, koju je Zenit dobio sa 4:0.

Trener Zenita Dik Advokat uveren je da odsustvo prvog napadača neće značajno uticati na šanse njegove ekipe da osvoji prvi evropski trofej.

"Pogrebnjak je igrao odlično u Kupu UEFA ove sezone i zadovoljan sam njegovom formom. Njegovo odsustvo je veliki gubitak za nas, ali svakako nije tragedija", rekao je Advokat.

Zenit je dobio dozvolu od Fudbalskog saveza Rusije da odloži svoje utakmice u šampionatu, kako bi se ekipa što bolje pripremila za finale u Mančesteru.

Rusi su održali mini pripreme u Holandiji, gde su u prijateljskoj utakmici sa AZ Alkmarom odigrali nerešeno, 2:2.

U ekipu Zenita, posle propuštene revanš utakmice polufinala Kupa UEFA zbog suspenzije, vratiće se napadač Andrej Aršavin i igrač sredine terena Fernando Riksen.

Finale Kupa UEFA igra se 14. maja u Mančesteru na stadionu Mančester Sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve