Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.05.2008.

09:41

Pehar Ergiću, Bazelu 12. titula

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Bazela osvojili su 12. titulu prvaka Švajcarske i, zahvaljujući osvajanju nacionalnog kupa, treću ‘duplu krunu’ u klupskoj istoriji. Pehar namenjen prvaku države primio je kapiten Bazela, nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Ergić. Ekipa koju vodi Kristijan Gros ušla je u poslednje kolo sa bodom prednosti a pobedom od 2:0 nad jedinim rivalom, timom Jang Bojsa, izbegla je da još jednom u poslednjem kolu titulu ‘pokloni’ prvaka nekom drugom.

Pored Ergića za novog prvaka Švajcarske ove sezone igrali su i Marko Perović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, kao i Danijel Majstorović, reprezentativac Švedske, srpskog porekla.

Bazel je prethodnu titulu osvojio 2005. godine, a poslednja dva prvenstva osvojila je ekipa Ciriha koja je sada osvojila treće mesto.

‘Crveno-plavi’ će u kvalifikacije za Ligu šampiona, Jang Bojs i Cirih u kvalifikacije za Kup UEFA, a treći predstavnik Švajcarske biće finalista kupa, trenutno drugoligaš, Belincona.

Tun, učesnik Lige šampiona 2005/2006, seli se u drugu ligu, a Sent Galen će igrati u plej ofu za opstanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve