Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.05.2008.

16:41

Otvorena istraga protiv Kapela

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Javni tužilac u Milanu pokrenuo je zvaničnu istragu protiv selektora fudbalske reprezentavije Engleske Fabija Kapela zbog sumnje da je kao svedok u sudskom postupku skrivao podatke, ili davao lažne informacije. Kapelo je svedočio na suđenju šestorici osoba koji su optuženi da su posredstvom menadžerske agencije Gea pretili nekim fudbalerima i na taj način ugrozili načelo slobodne konkurencije. Posle detaljnog proučavanja transkripta njegovog svedočenja, javni tužilac je doneo odluku da pokrenen istragu.

U saopštenju kancelarije javnog tužioca navode se da još nije poznato ima li dovoljno dokaza da protiv Kapela bude podignuta optužnica. Ukoliko bi bio optužen i proglašen krivim, bivši trener Juventusa i Milana mogao bi da bude osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju do šest godina.

Kapleo je posredstvom svojih advokata rekao da je veoma iznenađen odlukom tužioca da protiv njega pokrene istragu i dodao da se verovatno radi o nesporazumu koji će brzo biti razjašnjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve