Nova vest
Fudbal

Petak, 04.04.2008.

18:44

Venger kritikuje nameštanje mečeva

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Menadžer engleskog fudbalskog premijerligaša Arsenala Arsen Venger založio se u petak da se igračima za koje se dokaže da su u karijeri nameštali rezultate utakmica doživotno zabrani bavljenje fudbalom. Venger je na konferenciji za novinare istakao da je najbitnija stvar u životu svakog fubdalera "da mu karijera do kraja ostane neuprljana".

Engleska fudbalska asocijacija (FA) najavila je u petak, povodom napisa u dnevnom listu "Indipendent", da će pokrenuti istragu o nameštanju rezultata u Premijer ligi.

"Indipendent" je preneo ispovest neimenovanog bivšeg fudbalera jednog premijerligaškog kluba prema kojoj je on navodno uoči utakmice ubeđivao trojicu saigrača da nameste rezultat u dogovoru sa kladionicom, prethodno dobivši od bukmejkera 50.000 funti za tu "uslugu".

"To su iznenađujuće i vrlo loše vesti za nas", rekao je Venger i dodao da se još uvek nalazi "u neverici".

"Živim u uverenju da se ovakve stvari u Engleskoj nikada ne mogu desiti. Smatram da 99,9 posto premijerligaških fudbalera nikada ne bi namestilo utakmicu, ali, ko zna, u svakom žitu ima kukolja", zaključio je trener Arsenala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve