Nova vest
Fudbal

Petak, 04.04.2008.

15:56

FA istražuje slučaj nameštanja

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je danas će pokrenuti istragu povodom tvrdnji da je igrač jednog prvoligaškog kluba na teritoriji Velike Britanije "namestio" utakmicu. FA nije saopštio ime fudbalera i kluba koji su osumnjičeni, kao ni to koja je utakmica bila u pitanju.

"Pokrenućemo istragu povodom ovih tvrdnji, a prvo moramo da utvrdimo gde je odigrana ta utakmica. Još uvek ne znamo da li je u pitanju bila Engleska. Postoje jasna pravila kada je u pitanju klađenje fudbalera i mi moramo da zaštitimo integritet takmičenja koje organizujemo", rečeno je agenciji Rojters u FA.

Taj igrač je na utakmici koja je odigrana pre dve godine, dobio crveni karton i navodno je uspeo da ubedi još trojicu saigrača da zarade žute kartone.

Osumnjičenom fudbaleru je njegov kladioničar zauzvrat otpisao dug od 50.000 funti.

Slučaj je došao u centar pažnje britanske javnosti kada se osumnjičeni fudbaler prijavio za lečenje na klinici za odvikavanje od bolesti zavisnosti i kockanja koju finansira FA.

Poslednji kladioničarski skandal u engleskom fudbalu dogodio se šezdesetih godina prošlog veka, kada su desetorica fudbalera Šefild Venzdeja kažnjeni doživotnom zabranom igranja zbog primanja mita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve